EGE MECLİSİ - İzmir'in Buca İlçesi'nde, okul tuvaletinin bahçede olması nedeniyle madde bağımlısı kişilerin tuvalete girerek burada uyuşturucu kullandığını öne süren veliler yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Çocuklarının can güvenliğinin olmadığını söyleyen velileri polis ikna ederek yolu trafiğe açtı.

 

Velilerin iddiasına göre, madde bağımlısı kişiler öğrencilerin eğitim gördüğü sırada Buca'nın Göksu Mahallesi'nde bulunan İrfan Nadir İlkokulu'nun bahçesindeki tuvalete girerek uyuşturucu madde kullandı. Bazı öğrencilerin korkmasına neden olan bu durum sonrasında bir araya gelen öğrenci velileri, okulun önündeki sokağı trafiğe kapattı. Yetkililere seslerini duyurmak için eylem yapan veliler, çocuklarının can güvenliğinin olmadığını söyleyerek, güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi. Sokağı kapatan veliler, otobüs seferlerinin aksamasına neden oldu.

 

Veliler adına konuşan Hanife Özcan, şöyle dedi:

"Geçen hafta okul bahçesindeki tuvalete öğrenci olmayan birkaç genç girmiş, içeride uyuşturucu madde kullanmışlar. İçeriye giren öğrenciler korkup, panik yaşamış. Biz okul bahçesinde tuvalet istemiyoruz. Bazı veliler de iki üç kişinin girip çıktığını görmüş. Çocuklarımızın can güvenliği yok. Okul duvarındaki tel örgülerin yükseltilmesini istiyoruz. Okulda güvenlik var ama yetersiz. Okulun bahçesi çok geniş. Tuvaletler binaya alınsın ya da ek bina yapılsın. Ayrıca okulun önünden, bu sokaktan belediye otobüsleri geçiyor. Bunları da istemiyoruz. Önlem alınması için öğrencilere bir şey olması mı gerekiyor."

Yolu kapatan velileri polis ikna ederek, dağılmalarını sağladı. (Mehmet CANDAN/DHA)