EGE MECLİSİ - Karabağlar Belediyesi’nin modern ve yaşanabilir bir kent için tasarladığı Yaşar Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri temel atma töreninde konuşan Başkan Selvitopu, belediye olarak birçok projeyi devam ettirdiklerini hatırlatarak “Karabağlar Belediyesi dar bir bütçesi olmasına rağmen yatırımlarına kararlılıkla devam edecek. Hiçbir zaman yatırımlardan vazgeçmeyeceğiz Temel hedefimiz Karabağlar’da halkla doğrudan bütünleşmeyi sağlamak” diye konuştu. 

Temel atma törenine CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mahalle Muhtarı Nezir Olur’un modern kapalı pazaryeri için Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiği konuşmasının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin  Selvitopu, ülkemizde yaşanan acılı olaylardan dolayı yaralanan polislere şifa, maden faciasında ölenlere Allah’tan rahmet ve 2 gündür hastanede tedavi gören CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Deniz Baykal’a da bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyerek konuşmasına başladı. 

Yaşar Kemal Mahallesi’nde yaşanan eksiklikleri peyderpey gidermenin kendi görevleri olduğunu söyleyen Selvitopu,  “Yaşar Kemal Mahallesi’nde pazaryeri yoktu. Biz de bir an önce projelendirdik. Yaklaşık 1.300 metrekarelik alanda pazaryerimiz kurulmuş olacak. Çok işlevli pazaryeri olacak. Mahallenin ihtiyacına göre çeşitli etkinliklerde kullanılabilecek. Örneğin düğün yapmak isteyenler de burada düğün yapabilecekler” diye konuştu.

Projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz

Karabağlar Belediyesi olarak projeleri anlatan ve tek tek hayata geçireceklerini ekleyen Selvitopu,  “Kibar Mahallesi’nde hem pazaryeri hem kültür merkezi devam ediyor. Önümüzdeki yıl bitecek. Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde kültür merkezi inşaatı da devam ediyor. 2018 de tamamlayacağız. Barış Mahallesi’nde önümüzdeki günlerde semt merkezinin temelini atacağız. Uzundere Rekreasyon Alanı yanında Gençlik Merkezi var. Oranın da sorunu son aşamada bittiğinde yapımına başlayacağız. Geçen yıl başlattığımız yurt binamız yıl sonunda tamamlanmış olacak. Yeşilyurt’ta kültür merkezi projesini Büyükşehir Belediyemiz başlattı. O da kısa sürede tamamlanacak. Karabağlar Belediyesi dar bir bütçesi olmasına rağmen yatırımlarına kararlılıkla devam edecek. Hiçbir zaman yatırımlardan vazgeçmeyeceğiz. Temel hedefimiz Karabağlar’ın her yerine yayılarak oralarda merkezler oluşturarak halkla doğrudan bütünleşmeyi sağlamak istiyoruz” dedi. 

87 hektarlık arazi

Yaşar Kemal Mahallesinin yanında 87 hektarlık hazineye ait bir arazinin bulunduğunu da ifade eden Selvitopu “Burası TOKİ’ye devredildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve bizler buranın TOKİ’ye değil, İzmir Demokrasi Üniversitesine tahsisi için bir çaba içindeyiz. Hep birlikte bunu istiyoruz.” diye konuştu. 

Selvitopu ayrıca Poligon Deresi’nin çıkış noktasının olduğu yerde şu anda askeriyenin bulunduğu 191 hektarlık askeri alanın taşınıldığı takdirde bu alanın da Karabağlar’a bırakılmasını ve halkın hizmetine sunulmasını istediklerini ifade ederek,  “Bunlara zamanında sahip çıkmalıyız. Kente kazandırılacağına inanıyorum” diye konuştu.

2018 yılında tamamlanacak

Yaşar Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1263 metrekarelik pazaryeri 2018 yılında tamamlanacak. Pazaryerinin içinde 110 adet pazar tezgahı yer alacak. Pazaryeri alanı çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı şekilde tasarlanarak halkın hizmetine sunulacak.