EGE MECLİSİ - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, yarın Galatasaray Odeabank'ı ağırlayacak. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda saat 15.15'te başlayacak mücadele, yeşil-kırmızılı ekibin geçen sezon rakibini ağırladığı maç sonrası aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Ligde iki takım da geride kalan 2 maçta birer galibiyet ile mağlubiyet aldı. Ev sahibi Pınar Karşıyaka'da 100 bin dolar tutarındaki bonservisi henüz ödenmediği için lisans çıkarılamayan Dustin Hogue, yine forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Erdi'nin ise durumu belirsiz.

Yerli basketçilerden boykot

Pınar Karşıyaka'da geçen ay maaşlarını alamayan yabancı oyuncuların idman boykotu yapmasının ardından bu kez yerli basketbolcular aynı nedenle antrenmana çıkmadı.

Ağustos, Eylül ve Ekim ayındaki maaşlarını alamayan yerli oyuncular, dün akşamki idmana katılmayarak Antrenör Aleksandar Trifunoviç'le toplantı yaptı. Basketbolcular toplantının ardından bireysel olarak ağırlık çalışması gerçekleştirdi. Galatasaray maçı öncesi patlayan boykot krizi üzerine sponsor Yaşar Holding yerli basketbolculara ikişer maaş ödedi. Holding önceki krizde de yabancılara ödeme yapmıştı. (Ergin KARATAŞ/DHA)