Deniz DOĞAN/ EGE MECLİSİ - Ankara kulislerinde konuşulan iddia gerçek oldu. CHP Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. 

Aytun Çıray, bugünün siyaset gündemine damgasını vurdu. Çünkü adı; Meral Akşener’in kuracağı parti ile anılıyor. Üstelik CHP İzmir Milletvekili olan Çıray’ın parti kurucularından olacağı söyleniyor...

Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak yeni partinin doğumu yaklaştı. Adı ve amblemi 25. Ekim 2017(Çarşamba) günü açıklanacak olan yeni partinin kurucular kurulu Salı günü bir araya gelecek. Çarşamba günü partinin kuruluşunun açıklanacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne toplu olarak gidilecek ve Genel İdare Kurulu Üyeleri belirlenecek. Perşembe günü Genel İdare Kurulu ilk toplantısını yapacak ve Parti Divanı üyelerini seçecek. Son anda bir değişiklik olmazsa, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da yeni partinin kurucuları arasında yer alacağı iddialar arasında.

Kendisine ulaşılmaya çalışıldığı ancak telefonunu kapattığı belirtilen Çıray'ın nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, Ege Meclisi'ne yaptığı açıklamada, Aytun Çıray'ın kendilerine bu tür bir açıklama yapmadığını ancak böyle söylentilerin kendilerinin kulağına da geldiğini söyledi. Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu gelişen olaylardan dolayı Çıray'ı Genel Merkez'e çağırdığını belirterek, gelişmelerin bundan ibaret olduğunu aktardı.

AYTUN ÇIRAY KİMDİR?

1957 yılında İzmir'de doğan Aytun Çıray, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı 4 yıl boyunca 7 Sağlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.

Özel sektörde çeşitli şirketlerin yönetiminde yer alan Çıray, 1995 yılında DYP'den milletvekili aday adayı oldu.

2002 seçimlerinde ANAP İzmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi.

Çıray, daha sonra Demokrat Parti‘ye geçti ve 2007 kongresinde Genel Başkan adayı oldu. 

TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP İzmir milletvekili olarak seçilen Çıray, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçilen Çıray, Fransızca biliyor. Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babası.