MHP'den ayrılan Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin kurucular kurulu tarafından ilk toplantısı yapıldı. Meral Akşener'in oy birliği ile genel başkanlığa seçildiği partide as kadroda da dikkat çekici isimler yer aldı. 

Yapılan seçimde Kurucular Kurulu’nun tamamının oyunu alan Akşener oy birliği ile İYİ Parti Genel Başkanı seçildi. Toplantının ikinci bölümünde Genel İdare Kurulu seçimi yapıldı. Ortak imza ile verilen önergeyle oya sunulan, 60 asil 25 yedek üyeden oluşan GİK listesi de, oy birliği ile onaylandı.

‘ÖNCÜ KADRO’ GİK’TE

Yeni parti sürecinde Meral Akşener’le birlikte yürüyen eski Bakan Koray Aydın, Bağımsız Milletvekilleri Ümit Özdağ, Nuri Okutan, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Müsavat Dervişoğlu Genel İdare Kurulu üyeleri oldu.

 TECRÜBELİ SİYASETÇİLER 

Eski Bakanlar Aydın Tümen, Ayfer Yılmaz, Ahad Andican da Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi. Bir dönem AK Parti’de siyaset yapan Ersönmez Yarbay’ın da GİK’te yer alması dikkat çekti.

ESKİ MHP MİLLETVEKİLLERİ İYİ PARTİLİ

Genel İdare Kurulu’nda eski MHP milletvekilleri Şefik Çirkin, Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Şenol Bal, Ayhan Çevik, Mustafa Erdem de yer aldı.

AYTUN ÇIRAY YÖNETİMDE

İyi Parti kurulmadan 2 gün önce CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Genel İdare Kurulu listesine girdi.

AŞIK VEYSEL’İN TORUNU GİK’TE

Halk Ozanı Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer parti yönetimine giren isimler arasında oldu. Kadın Kolları Başkanı olarak 13 yıl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında yer alan Hediye Akdere de İYİ Parti’nin yeni süreçte aktif rol üstlenmesi beklenen kadrolar içine girdi.

3 BÜYÜKELÇİ YÖNETİMDE

GİK’e seçilen emekli büyükelçiler Ahmet Kamil Erozan ve Tugay Uluçevik, Aydın Adnan Sezgin Akşener’in diplomasi alanında yakın çalışma arkadaşları olacak.

 Elmas Gırağos da GİK üyesi oldu.

RUHAT MENGİ DE YÖNETİMDE

GİK’te 15 Temmuz gazisi eski emniyet müdürü Fatih Eryılmaz, gazeteci Ruhat Mengi de yer aldı. İş dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Ersagun Yücel de İYİ Parti’nin GİK Üyesi oldu. Ankara’nın Oyları Oluşumu’ndan Burcu Akçaru da GİK üyeleri arasında yer aldı.

MERKEZ DİSİPLİN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi için de ortak imza ile önerge verildi. Yapılan oylama sonunda 11 asil ve 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de, oy birliği ile seçildi. 

GENEL İDARE KURULU VE MERKEZ DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

İşte GİK ve MDK'da yer alan ismler sırasıyla şöyle...(Milliyet)