İzmir’in kalbi Konak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 'Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu'na ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen koşu Üçkuyular Vapur İskelesi önünden başladı. Başlama işaretini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın verdiği yarış Göztepe Denizatı Parkı’nda son buldu. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği koşuya 7’den 70’e her yaştan yaklaşık bin kişi katıldı. Cumhuriyet sevdalısı İzmirlinin akın ettiği koşu renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2 kilometrelik parkuru kimi yarışmacı koşarak, kimi yarışmacı da yürüyerek tamamladı. Konak Belediyesi’nin armağanı olan kırmızı-beyaz tişörtlerle koşan katılımcılar Göztepe sahilini adeta gelincik tarlasına çevirdi. 

 

CUMHURİYET ÖZGÜR BİREY YARATIR 

Halk koşunun ardından dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Göztepe Denizatı Parkı’ndaki törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Menderes Tunç ile Ali Tükoğlu katıldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, koşuya katılan tüm İzmirlilere teşekkür etti. Bu yıl Cumhuriyet’i daha coşkulu kutlamak gerektiğini dile getiren Pekdaş, “Büyük Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’i çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak, bilimde, ekonomide bir numara olmak, üretmek, ürettiği ile büyümek bizim idealimizdir. Biz Cumhuriyet’in dediği gibi itaat eden bireyler değil, özgür bireyler için çalışıyoruz. Özgür birey kendi kararını kendi veren, sorumluluğu olan bireydir. Biz sorumlu bireylerin Cumhuriyeti için çalışıyoruz” dedi.

 

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYCAK

Sağlıklı nesiller için çalıştıklarını kaydeden Pekdaş,”El ele, omuz omuza Cumhuriyet’i kutlayalım istedik. Çünkü bu günlerde buna çok ihtiyacımız var. Cumhuriyet ilelebet yaşasın diye; kadın erkek eşitliğine dayanan, kadınların eşit yurttaş olarak hayatın her alanında var olduğu bir rejim olarak yaşasın diye, adalet olsun diye Yaşasın Cumhuriyet…” diye konuştu. 

 

ÖĞRENCİLERE MADALYALARI PEKDAŞ’TAN

Öte yandan aynı gün düzenlenen Konak Belediyesi Okullar Arası Kros Müsabakaları’nda ise 40 ilköğretim ve liseden toplam 850 öğrenci yarıştı. Cumhuriyet ve Atatürk aşkıyla koşan tüm öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Kros müsabakasında ilk üçe giren okulların öğrencilerine madalyaların yanı sıra çeşitli hediyeler Başkan Sema Pekdaş ve Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Menderes Tunç ile Ali Tükoğlu tarafından verildi. 

 

COŞKU PARKLARA TAŞINDI

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bir hafta önceden başlayan Konak Belediyesi, ilçedeki parkları çocuklar için şenlik alanına dönüştürdü. ‘Cumhuriyet Çocuk Şenlikleri’ adıyla düzenlenen etkinliklere katılan minikler, mahalle parklarında müzik ve dansla dolu eğlenceli bir gün geçirdi.

Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında ilçenin farklı mahallerindeki parklarda ‘Cumhuriyet Çocuk Şenlikleri’ adıyla etkinlikler düzenledi. 26 Ekim Perşembe günü başlayan şenlikler haftasonuna kadar devam etti. Kutlamalar kapsamında şenlik alanına dönüştürülen parklara çocuklar adeta akın etti. Anne ve babalarıyla etkinliklere katılan minikler hem Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgilerini gösterdi hem de eğlenceli aktivitelerle coşku dolu bir gün geçirdi.

 

EĞLENCE DOLU KUTLAMA

Şenlikler kapsamında Hatay Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı da doldu taştı. Saat 15.00’de başlayan kutlamalara mahalleli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Anne ve babaların da eşlik ettiği şenlikte renkli görüntüler yaşandı. Minikler için birbirinden eğlenceli aktivitelerin düzenlendiği şenlikte yüz boyama, dans gösterilerinin yanı sıra miniklere günün anısına çeşitli hediyeler de sunuldu. Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini parklarda yaşatan şenliklere katılan minikler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya eğlenerek kutladı.