EGE MECLİSİ - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Ulusal Kurtuluş Savaşı ile kurulan, emperyalizmin boyunduruğu altında ezilen bir çok ülkenin halkalarına esin kaynağı olan Cumhuriyet'in güçlenmesi, savunulması ve yükseltilmesi her yurttaşın görevidir” dedi.

İGC Başkanı Dikmen, mesajında şunları vurguladı:

“Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, aydınlığın pusulası, ulusal birliğimizin çimentosudur.

Fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmektir Cumhuriyet. Kin beslemeyen, ilerici, dünyanın ve çağdaşlaşmanın gidiş yönünü iyi kavramış gençliktir.

Cumhuriyet, aydınlanma devrimi, demokrasi, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğüdür. Hukukun üstünlüğüdür. Bunlar güçlü Türkiye'nin temel taşlarıdır. Bu taşlardan birini çektiğiniz anda birlik çatımız çökecektir.

O nedenle herkesin ayırmadan ayrışmadan Cumhuriyet değerleri etrafında toplanması ve birlik olması gerekmektedir. Emperyalizme, gericilere, laiklik karşıtlarına verilecek en güzel cevap Cumhuriyet'in tüm kazanımlarına sahip çıkmaktır.

Tüm sistemli saldırılara karşın dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti'ni, Atatürk ilke ve devrimlerini yılmadan savunmaya devam edeceğiz. Hezimet olarak görenlere inat Cumhuriyeti bütün değerleri ile yaşatacağız.”