EGE MECLİSİ - İzmir’de Bayraklı Belediyesi yine tarih yazdı. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. Gecede sahne alan sevilen sanatçı Haluk Levent’in şarkılarına alana gelen binlerce kişi eşlik etti.

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetimizin 94. yaşını muhteşem bir etkinlikle kutladı. 7’den 70’e farklı yaş gruplarından 4 bin kişi kendileri için hazırlanan bin 200 farklı tonda, üzerinde Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının ve imzanın bulunduğu kıyafetlerle Smyrna Meydanı’nda hazır bulundu. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. İnsanların bedenleriyle oluşturduğu ve tüyleri diken diken eden bu görüntü etkinliği izlemeye gelen bazı vatandaşları ağlattı. Yıllarca unutulmayacak bu görüntü etkinliyi izlemeye gelen binlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

IŞIK VE LAZER GÖSTERİSİ HAYRAN BIRAKTI

Bu etkinlik öncesi ise alana kurulan dev perdeden Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3 d mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) izleyicileri büyüledi.  Işık ve lazer gösterileri ise geceye renk katarken, havai fişekler geceyi aydınlattı.  Etkinliğin ardından ünlü sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Levent’in şarkılarına konseri izlemeye gelen binlerce kişi eşlik etti.

KORKAKLAR HER GÜN CESURLAR BİR GÜN ÖLÜR!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Dünyada bir ilki gerçekleştirdiniz. Sizi kutluyorum. Geçen sene de bir ilki gerçekleştirdik, bu sene de aynı şeyi yaptınız. Bugün burada sevgili Atatürk’ü renkli kalpaklı resmini 4 bin insanımız gövdesini koyarak yaptı. Aslında bu toprağa bu gövdeler konurken sadece vücudunuzu değil, kalbimizdeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet sevgisini, vatanımızı, bayrağımızı koydunuz. Ey Atatürk düşmanları, bu ülkeye kurtuluş savaşı öncesi, İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar ve diğerleri tarafından işgal edilmemiş miydi? Ey Atatürk düşmanları bu ülkeyi sevgili Atatürk ve silah arkadaşları bu düşmanlardan kurtarmamış mıydı? Siz Atatürk düşmanları, Atatürk’e düşmanlık yaparken aslında bu ülkeyi kurtuluş savaşı öncesi işgal eden Fransız’ı, İngiliz’i, İtalyan’ı ve Yunanlı’yı mutlu ediyorsunuz. Siz düşmanları mutlu ediyorsunuz. Siz bu ülkeyi bölmek isteyen Amerika’nın Fetö’yü beslediği gibi, bu ülkeyi bölmek isteyen ABD’nin terör örgütlerini beslediği gibi siz de onları mutlu ediyorsunuz. Sizler vatanınızı sevmiyorsunuz. Atatürk düşmanlarına söyleyeceğiniz daha sözümüz var. Şunu unutmayın ki; Atatürk düşmanları bu ülkede, Anadolu’da bir tek Atatürkçü toprağa düşünceye kadar bu mücadele devam edecektir. Sizler gönüllerinizi, sevginizi, cesaretinizi ortaya koyarken, evlerinde bizi izleyip ‘bu ülkeye bir şey olmaz’ diyen aslında kalbinde Atatürk’ü, Cumhuriyeti yaşatanlara sözümüz var. Korkmasınlar. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Büyük şair Nazım şunu söylemişti: Düşmesin bizimle yola evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar” dedi. Daha sonra Başkan Karabağ Nazım’ın “Güneşi içenlerin Türküsü” isimli şiirinin “Akın var güneşe akın! Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!” bölümü okudu. Kalabalık da hep bir ağızdan bu bölümü tekrar etti. Karabağ sözlerini, “Yaşasın Türkiye, yaşasın Atatürk, yaşasın Türk Bayrağı” diyerek tamamladı.

Karabağ’ın konuşmasının ardından hep bir ağızdan 10. Yıl marşı söylendi.