EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım arazileri orman yangınında zarar gören Bayındır’ın Lütuflar ve Kılızkeçili köylerinde küçükbaş hayvancılık ve arıcılık eğitimlerine başladı. Eğitimin ardından 86 üreticiye 108 koyun ve keçi ile 236 arılı, 118 arısız kovan ve arıcılık malzemesi dağıtılacak. 

Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren, sözleşmeli alımlar yapan, üreticilere küçükbaş hayvan, fidan, arılı ve arısız kovan dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınından zarar gören Bayındırlı üreticilere de omuz verdi. İlçede 25 Temmuz 2017 tarihinde başlayan ve 4 günde kontrol altına alınabilen yangında Lütuflar ve Kızılkeçili köylerinde tarım arazileri zarar görmüş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu her iki köyü de ziyaret ederek vatandaşlara “yaraları birlikte saracağız” sözü vermişti.

Başkan Kocaoğlu’nun destek sözünün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, köylülere alternatif geçim kaynağı yaratmak amacıyla küçükbaş hayvancılık ve arıcılık eğitimlerine başladı. Küçükbaş hayvancılık ve arıcılık eğitimlerine Lütuflar Köyü’nden 25, Kızılkeçili Köyü’nden ise 61 köylü katıldı. Eğitimlerini tamamlayan ve arıcılık yapmak isteyen 15’i bayan 59 üreticiye 232 arılı, 116 arısız kovan ile arıcılık malzemesi, küçükbaş hayvancılık yapmak isteyen 27 üreticiye de 108 adet koyun ve keçi dağıtılacak.