EGE MECLİSİ - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarının bulunduğu İzmir Karşıyaka, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karşıyakalılar Atasını ve Zübeyde Hanım'ı, ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile andı. Renkli görüntülerin yaşandığı koşuda, kimi bebek arabasıyla, kimi köpeğiyle koştu. 

Spora büyük önem veren Atatürk ve onu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 24. kez düzenlenen ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile anıldı. 

Koşu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla Karşıyaka İskele'den başladı. Her yaştan bin 81 sporcunun katıldığı koşuda Yalı Caddesi'ni takip eden sporcular Girne Caddesi'nden Atatürk Caddesi’ne dönüp, 3,6 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri’ne ulaştı. Dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

En küçük 10, en büyük 85 yaşında

33 farklı kategoride gerçekleşen koşuda; İzmir'in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli sporcuların da bulunduğu koşuda en küçüğü 10, en büyüğü ise 85 yaşındaki Atatürk sevdalıları madalyalarını aldı. Tekerlekli sandalye ile yarışı tamamlayan Özgür Yetkin ve Okan Aracagök’e de kupalarını Başkan Akpınar verdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen 'Aile Kategorisi'ne yedi aile katıldı.

"Yolundan dönmeyeceğiz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ”Atamızı bize kazandıran Zübeyde Ana’ya şükran borçluyuz. Atamızın bize emaneti cumhuriyeti hep birlikte koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve saygıdeğer annesi Zübeyde Hanım’a bir kez daha söz veriyoruz; rahat uyuyunuz. Çocuklarınız sizlerden aldıkları ilham ve güçle, birliğimizi, ülkemizi daima koruyacak, aydınlanma yolundaki rotasından asla sapmayacaktır. Bizim Atamıza olan sevgimiz her geçen gün daha da büyümektedir. Bu özlemin yok olacağını düşünenler ise hayal kırıklığına uğrayacaktır. Karşıyaka, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında her koşulda, her zorluğa inat koşmaya devam edecektir" dedi. (İHA)