EGE MECLİSİ - Konak Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantılarının 2. oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis salonunda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın başkanlığında yapılan toplantıya Konak’ın kardeş belediyesi olan Kütahya'nın Şaphane ilçesinin Belediye Başkanı Rasim Daşhan ve meclis üyeleri de konuk olarak katıldı. Başkan Pekdaş meclis açılışında, “İki yıldır her Ramazan ayında Şaphane’de iftar sofrası kurduk. Kardeşliğimizi aynı sofra altında pekiştirdik. Şimdi onlar da bu ziyaretlerimize karşılık iade-i ziyarette bulunuyorlar. Kardeş belediyemize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENDİ

Mecliste görüşülen gündem maddeleri arasında Konak Belediyesi’nin destekleri ile kardeş belediye Şaphane’ye çok amaçlı salonu yapılması ile ilgili komisyon kararı da vardı. Şaphane Belediyesi’nden gelen taleple ilgili komisyonun aldığı olumlu yöndeki karar mecliste oylandı. AKP meclis grubu Şaphane’ye çok amaçlı salonun yapımına red oyu vereceklerini açıklarken, CHP meclis grubu üyeleri 'Biz lokmamızı paylaşırız' diyerek komisyon kararını onaylayacaklarını açıkladı.

 

AZIMIZI ÇOĞALTALIM

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kardeş belediye Şaphane’nin imkanlarının son derece kısıtlı olduğunu, ilçe halkının böylesi bir salona çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Şaphane halkının düğün, toplantı, çeşitli tören ve aktiviteleri gerçekleştirmeye yönelik olarak çok amaçlı bir salona ihtiyacı var. Bu talebi komisyon üyelerimiz görüşmüş ve kabul etmiş. İlçe belediyelerinin ödeneklerinin merkezi hükümet tarafından çok kısıtlanması ve ilçe hizmetlerinin yerine getirilememesi nedeniyle biz az olan lokmalarımızı paylaşarak, azımızı birlikte çoğaltarak, birbirimizle dayanışma halinde yaşamayı doğru kabul ediyoruz. Bizim her şeyimiz tam olsun sonra yardım edelim değil, azımızı paylaşarak bu anları çok etme gayreti içindeyiz" dedi. 

 

‘KONAK CUMHURİYETİ DEĞİLİZ’

AKP Meclis Grup Başkanvekili Sait Başdaş’ın ‘Belediye önce Konak’ta bir düğün salonu yapsın’ yönündeki eleştirisine de yanıt veren Başkan Pekdaş, Çınarlı’da belediyenin bir düğün salonu açtığını hatırlatarak, “Biz Konak Cumhuriyeti değiliz. Biz devlet de değiliz, yerel yönetimiz ve İzmir şehri merkezi hükümete sağladığı ekonomik katkının dörtte birini bile geri alamıyor. Siz yerel yönetimleri şehrin tek başına yöneticisi olarak değerlendiriyorsanız, belediyeleri devlet gibi görüp Konak'ı ayrı bir Cumhuriyet gibi değerlendiriyorsanız ne mutlu bize. İzmirlinin takdiri de verdiği oylarla belli. O nedenle ben bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum" diyerek kararı komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sundu. AK Parti meclis üyelerinin muhalefetine karşın Şaphane Belediyesi'ne çok amaçlı salon yapılması CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Pekdaş oylamanın ardından “Anadolu halkının dayanışmasını gösterme nezaketinde bulunan komisyon üyelerine ve kabul oyu veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

 

DAŞHAN: ORADA HER PARTİDEN İNSANIMIZ ETKİNLİK YAPACAK 

Konak Belediye meclisinde alınan karar kardeş belediye başkanı ve meclis üyelerini de sevindirdi. Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan oylama sonrasında söz alarak “Yapmış olduğunuz yardım için teşekkür ederiz. Yapacağımız çok amaçlı sosyal tesislerinde her partiden insan etkinlik gerçekleştirecektir” diyerek Konak Belediyesi’nin yardım taleplerini kabul etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.