EGE MECLİSİ - Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor’ komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Türkoğlu ve Menderes Tunç ile İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Konak sınırları içindeki 19 ortaokuldan toplam 161 öğrencinin yazılarının yarıştığı yarışmada dereceye giren minik öğrencilere günün anısına çeşitli armağanlar verildi. 

 

CUMHURİYET’İN TEMİNATI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş törende yaptığı konuşmada yarışmaya katılan okulların yöneticilerine ve öğrencilerin ilgisine teşekkür etti. “Atatürk’e olan borcumuzu sürekli O’nu anarak, yaptıklarını sürdürerek, tutarlı takipçisi olarak gerçekleştiriliriz” diyen Başkan Pekdaş, “Bugün Türkiye Cumhuriyet’i modern, laik ve demokratik bir Cumhuriyet olarak yaşayacaksa O’nun koyduğu temeller üzerinden bunu devam ettirmekle mümkün olabilir” dedi. Cumhuriyet’in dünyadaki ilk antiemperyalist, ulusal Kurtuluş Savaşı sonrasında bir hukuk devrimine dayanarak kurulduğunu dile getiren Pekdaş şöyle konuştu: 

“Hukukun üstünlüğüne dayanan, laikliği temel alan, demokratik bir hukuk devleti Büyük Atatürk’ün hedefiydi. Biz bu devleti yaşatmak için özgür bireyleri eğitim aşamasında, Atatürk’ü anlayan, O’nu doğru ifade eden özgür beyinler olarak yetiştirirsek bunu mümkün kılabiliriz. Bu yarışma da bu çabanın bir göstergesi. Be nedenle öğretmenlerimize, öğrencilerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’ne teşekkür ederiz. Atatürk bu Cumhuriyet’i siz çocuklara emanet etti, gelecek sizsiniz, sizin geleceğiniz için hep birlikte Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemek boynumuzun borcu. ”

 

SURİYELİ HUDE ATATÜRK’Ü YAZDI

Konak sınırları içinde eğitim veren 19 okuldan toplam 161 öğrenci Ata’sına olan duygularını ‘Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor’ komposizyon yarışmasında Fatih Mehmet Ortaokulu’ndan ‘Atatürk Bir Yoldur’ başlıklı yazısıyla Dilan Bulut birinci olurken, ‘Gökyüzüne Selam’ kompozisyonuyla Necatibey Ortaokulu’ndan Hamdi Deniz Toptancı ikinci oldu. Boğaziçi Ortaokulu’ndan ‘Elma Şekerim’ başlıklı yazısıyla da Derya Uysal üçüncü oldu. Yarışmada 7 öğrenciye de özel ödül verildi. Ödül alan öğrenciler arasında Suriye’den Türkiye’ye göç etmiş Hude Osman da vardı. Boğaziçi Ortaokulu öğrencisi olan Hude Osman ‘Atam Mustafa Kemal Atatürk’tür’ başlıklı yazısıyla özel ödül kazandı. Ödül kazanan öğrencileri kutlayan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Baş Öğretmen Atatürk’ün ömrünü halkına adamış bir dünya lideri olduğunu belirterek, “Atatürk övüneceğimiz bir liderimiz. Dünyada da 100 yılın büyük lideri olarak kabul edildi. Dünyanın tarihini değiştirdi. O’na çok şey borçluyuz. Bugün sizlerin başarısıyla gurur duyuyoruz ve sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Öte yandan geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada ödül alan öğrencilerin kompozisyonlarının yer aldığı kitapçık da törene katılan konuklara dağıtıldı. Bu yıl ödül alan komposizyonların da önümüzdeki yıl bir kitapçıkta toplanacağı öğrenildi.