EGE MECLİSİ - Ege Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “80 milyon vatandaşımız, 30 milyon gencimiz var ve bu gençlerimizi hiçbir sektörde kullanamıyoruz. Biz ihracat yapmalıyız, futbolcu yetiştirerek ihracatını yapmalıyız” dedi.

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Arslan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen “Atatürk, Cumhuriyet ve Altınordu Futbol Kulübü’nün dünü, bugünü” konulu panele Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan konuk oldu.

Bildiği bir alanla ilgili bir çalışma yapmak istediğini ve futbola yöneldiğini anlatan Başkan Özkan, “Türkiye’de bir Don Kişot'luğa soyundum. Ülkemizde maalesef hiç kimse futbola yatırım yapmıyor. Herkes başarı odaklı. Bu işe başlarken bu kadar zor oluğunu düşünmüyordum. Bu iş insan odaklıymış ve insan odaklı iş de en zor işmiş. Bunu 5 yıl sonra anladım. Bizler bu toprakların çocuklarına spor yaptırmayı, sporu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Sporu seven gençlerimizden de üst düzey sporcular oluşturmak istiyoruz” dedi

Kendileri için yetiştirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Özkan, “Yarışmacı değil yetiştiriciyiz. Misyonumuz içinde yetiştirmek kelimesi çok önemli. Türkiye’de yetiştirmek kelimesi üzerinde duran, düşünen yok. Küçücük Hollanda neden Türkiye’den daha fazla ihracat yapıyor? Aynı durum futbolcu için de geçerli. Dünya futboluna çok önemli isimleri ihraç ediyorlar. 80 milyon vatandaşımız, 30 milyon gencimiz var ve bu gençlerimizi hiçbir sektörde kullanamıyoruz. Biz ihracat yapmalıyız, futbolcu yetiştirerek ihracatını yapmalıyız. Çağımızın gereği bu. Brezilya’nın ihracat kaleminde futbolcu ihracat dilimi var. Onlar için çok önemli bir kaynak. Bizler de Altınordu’da bunu yapmak istiyoruz. Oyuncularımızı yetiştirerek Avrupa’ya göndermek istiyoruz. Baktığımızda İngiltere, Almanya gibi ülkelerden 40 yıl gerideyiz. Bakü’den ise 25 yıl ilerideyiz. Bu iş en alttan başlıyor. Altınordu olarak 6 yaşından itibaren oyuncu yetiştirmeye başlıyoruz. Ağaç yaşken eğilir. O yüzden bizim önceliğimiz oyuncu yetiştirmek” diye konuştu. (İHA)