EGE MECLİSİ - Nüfusa göre Türkiye'nin en büyük Sosyal Marketini yapıp hizmete sunan, alanında Türkiye'nin en büyük Gölpark Projesinin çalışmalarını başlatan ardından İzmir’in en nitelikli mesire alanı Park Ormanı hizmete açan Kemalpaşa Belediyesi şimdi de Kemalpaşa'nın en büyük camisini inşa ediyor. Kemalpaşa Belediyesi tarafından 2017 yılı içerisinde yapımına başlanan ve yüzde 80'lik bir kısmı tamamlanan 550 bin metrekarelik Gölpark projesi alanında yepyeni bir proje olan Cami projesi başladı. 

Cami projesi için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Türkiye'nin alanında en büyük projesi olan Gölpark proje alanımızın içerisinde bulunan cami projemizin temel atma törenini bugün tekbirlerle gerçekleştirdik. Bu projemizi, iç mekan olarak 600 metrekare toplamda ise 8 bin metrekarelik bir alanda inşa ediyoruz. Bu alanın bir kısmı otopark olacak. Yaklaşık olarak 4 bin metrekarelik bir avluya sahip camimiz ilçemizin en büyük camisi olarak halkımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Milli ve manevi duygularla yetişmiş bir genç nesil için camilerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Uğurlu, "Benim hayalim her caminin büyük bir bahçesi ve o bahçede de küçücük yavrularımızın oynadığı parklar olmasıdır. Gençlerimizin oturup hasbihal edebildiği imkânlar olsun. Çünkü o küçücük çocukları ses çıkarmasınlar diye camiden kovduğumuzda aklı kemale erdiğinde bunlar niye camiye gitmiyorlar diye düşünüp duruyoruz. Bunun için çocuklarımızı ve gençlerimizi camiden dışlamamalı aksine onları camiye kazandırmak için çalışma yapmalıyız" şeklinde konuştu.

 

“Ecdat camilere önem verirdi”

Ecdadın camilerin yerlerine önem verdiğini ve şehirlerin en güzel bölgelerine cami yaptırdıklarını hatırlatan Uğurlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Cami bizim medeniyetimizin, kültürümüzün de ana öğesidir. Atalarımız bir yere yerleşecekse önce o bölgenin en güzel yerine cami inşa ederlermiş. Ardından çeşme yapıp ağaç diker daha sonra evleri yaparlarmış. Şimdilerde durum biraz değişti. Ancak biz bu algının dışında hareket ederek camilerimizi hayata geçirdiğimiz projelerin en güzel yerlerine inşa edeceğiz inşallah."

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Belediye Başkanımız hem ilçemize güzel hizmetler yaparak ibadet ediyor, hem de bugün kutsalımız olan bir caminin temel atma törenini gerçekleştirdiği için çok büyük bir sevap kazanmış oluyor. Ben kendisine çok teşekkür ediyor, her işinin böyle hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesimi ve dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.