EGE MECLİSİ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Uşak'a gelerek, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ndeki Banaz-Eşme hattının şantiyesinde incelemelerde bulundu. Yüksek hızlı tren projesiyle ilgili bilgi veren Bakan Arslan, hedeflerinin tüm ülkeyi yüksek hızlı tren hatlarıyla örmek olduğunu söyledi.

Uşak'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, kentteki programına İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Banaz-Eşme hattının şantiye sahasında yaptığı incelemeyle başladı. Proje hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, Türkiye genelinde başlatılan yüksek hızlı tren seferberliğinin başarılı şekildeki sürdüğünü söyledi. İşletmeye alınan 1213 kilometrelik yüksek hızlı tren hatlarında, bugüne kadar 40 milyon yolcunun taşındığını belirten Arslan, tüm ülkeyi yüksek hızlı tren hatlarıyla örmek istediklerini kaydetti. Bakan Arslan,  Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak üzerinden Manisa ve İzmir'e ulaşacak yüksek hızlı tren projesinin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Ankara -İzmir arası mevcut konvansiyonel tren hattımız 824 kilometre uzunluğunda, bunu yüksek hızlı trenle 624 kilometreye düşüreceğiz. Ankara'dan Polatlı'ya kadar olan kısmı zaten hazır. Polatlı sonrası 508 kilometre hat yaparak yolu İzmir'e uzatmış olacağız. Polatlı -İzmir arası toplam uzunluğu 35 kilometre olan 43 tünel, 22 kilometre uzunluğa sahip 56 viyadük olacak. Proje tamamlandığında 14 saat süren Ankara-İzmir arası yolculuk 3,5 saate inecek. Polatlı'dan İzmir'e kadar çalışmaların yüzde 25 ilerleme sağlandı. Projenin Polatlı -Uşak bölümü 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Proje tamamlandığında Uşak- İzmir arası 1,5 saat, Uşak-Ankara arası 2 saat olacak. Güzergah boyunca alt yapı ve üst yapı çalışmaları aşama aşama sürüyor. Polatlı'dan Eşme'ye kadar üst yapı ihalesini 14 Kasım'da yapıyoruz. Bunun dışında şehir merkezinden geçen 47 kilometrelik mevcut tren yolu hattımızı şehir dışına taşıyacağız. Yani tren yolunu Uşak'ta çevreyolu haline getireceğiz. Bu hat yüksek hızlı tren hattına paralel olarak devam edecek."

 

İMAMDAN CEMAATE SİTEM

Bakan Arslan, yüksek hızlı tren şantiyesinin ardından yapımı devam eden Uşak çevre yolunu da inceledi. İşçilerle birlikte asfalt makinesine binen Arslan, gazetecilere poz verdi. Bakan Arslan, daha sonra AK Parti Uşak Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gündüz'ün babaannesi Meryem Gündüz'ün Gül Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazı öncesi imam, öğle namazında göremediği kalabalığı cenazede gördüğünü belirterek, cemaate sitem etti. Said Nursi'nin sözünden bir örnek veren imam, "Herkes, ölümü tadacaktır. Çoğu kardeşlerimizi cenaze namazında görüyoruz; ama öğle namazında görmüyoruz. Cenaze namazı kılmakta gayretliyiz. Namazlara dikkatli olalım, diye tavsiyede bulunmak istiyorum" dedi.

Cenaze namazının ardından Bakan Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'teki otelde darbecilerin şehit ettiği Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin adına Yücetepe Camii'nde düzenlenen yemekli mevlide katıldı.

'KOMŞUDAKİ YANGINI SÖNDÜRMEZSEK BİZE SIÇRAR'

 

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemede ve temaslarda bulunmak için geldiği Uşak'ta, AK Parti Merkez Kongresi'ne katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kongreyi Bakan Arslan'ın yanı sıra AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ve çok sayıda partili izledi.

 

Kongrede konuşan Bakanı Arslan, hainlerin boş durmadığını, dün olduğu gibi bugün de boş durmayacaklarını, bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, "15 Temmuz'da hainler gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta yaptıklarıyla bu ülkeyle baş demeyince işin dozunu artırdılar, silahlı kuvvetlerinin içine hainler soktular. Bizim içimize hainler soktular. 15 Temmuz'da en büyük eylemlerini yaptılar. Tek başına yapmadıklarını biliyoruz. Onların arkasında destekçileri vardı. Türkiye'nin başına belaya sokup, zayıf düşürmeye çalışan dış  vardı. Bugünden sonrada olacak. Uşaklılar dahi 80 milyon reisin çağrısına kulak verdi. Bombaların altında meclisi açık tutabileceklerini hesaba katmamışlardı ve siz meydanlara indiniz. Siz o hainlere derslerini verdiniz. Ne pahasına 250 şehit, 2 bin 194 gazi pahasına. Pahalı mı? Pahalı ama bu millet alışmış İstiklal harbi dahil ülkesinin istikbal ve istiklali, ülkesinin bekası söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan dün de şehit olmaya gitti, 15 Temmuz'da da gitti inşallah bugünden sonra ihtiyaç olmasın ama olursa yine gidecek" diye konuştu. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan ​Bakan Arslan, şunları söyledi:

 

"Bu da nasıl olur? İşte Ak kadroların yaptığı gibi olur. Birileri gibi, Kılıçdaroğlu gibi sadece laf üstüne laf koyarak değil , gidip ülkesini dışarıda şikayet ederek değil, gidip ülkesini başkalarını nezdinde küçük düşürmeye çalışarak değil, taş üstüne taş koyarak olur. 15 yıldır yaptığımız gibi, siz çok güçlü bir şekilde  desteklediğiniz sürece Cumhurbaşkanımız dahil sorumluluk alanlar bendeniz milletvekillerimiz, il başkanımız, il genel meclis başkanımız, belediye meclis başkanlarımız sorumluluğun bilincinde olarak gecesini gündüzüne katarak, taş üstüne taş koyarak bu ülkeyi kalkındıracak. İşte bugün gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak biliniz ki her türlü hainliği yaptıkları gibi bu ülkenin zayıf düşmesi, Reis'in zayıf düşmesi,  AK Parti'nin zayıf düşmesi ve bu ülkenin geçmişte olduğu gibi dış güçlerin menfaatleri doğrultusunda idare edilmesini isteyenler her türlü oyunu oynayacaklar bundan sonra daha büyük oynayacaklar.  Çünkü gördüler ki bugüne kadar oynadıkları oyunlar bu millet karşısında hep boşa çıktı. O yüzden bugünden sonra daha büyük oyunlar oynamaya çalışacaklar. Nitekim oynuyorlar ama Allah'a şükür bunun bilincinde olan sizler ve bizler hiç ama hiç boş durmuyoruz. Onların oyunlarını bozmak için çok daha çok güçlü duruyoruz, daha fazla çalışıyoruz." 

Türkiye'yi yıkmak isteyenlerin bunu başaramadığını dile getiren Arslan, "Bu ülkeyi yıkamadılar. 17-25 Aralık'ta yıkamadılar. En son 15 Temmuz'da denediler, yine yıkamadılar.  Şimdi başka ayak oyunlarına giriştiler. Ekonomik oyunları oynuyorlar,  algı operasyonu yaratıyorlar,  milleti zayıf düşürmeye,  zayıf göstermeye çalışıyorlar. Aman ha gevşemeyelim. Çünkü 2019 yerel seçimleri çok önemlidir. 2019 genel seçimleri ondan da önemlidir. Kavga ve kargaşaya tahammülümüz yok" dedi. 

 

'KOMŞUDA YANGIN VARSA SÖNDÜRMEMİZ LAZIM Kİ BİZE SIÇRAMASIN'

Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini hazmedemeyenlerin, ülkeyi karıştırmak istediklerini belirten Bakan Arslan, "Türkiye'nin etrafını da Suriye'yi de Lübnan'ı ve Libya'yı da karıştırmaya çalışıyorlar. Niye? 'Oralarda yangın çıksın, bu yangın Türkiye'ye de sıçrasın' diye. Bunu nasıl yapıyorlar PKK ile de DAİŞ, YPG ile PYD ile  her türlü ama aklınıza gelebilecek her türlü terör örgütüyle yapıyorlar. O yüzden uyanık olmamız lazım. Eğer komşuda yangın varsa o yangını orada söndürmemiz lazım ki  büyüyüp bize sıçramasın. O yüzden Mehmetçiğimiz içeride terör örgütleriyle mücadele ederken dışarıda gidip bataklığı kurutmak için hainler ile mücadele ediyorlar. O yüzden Irak'tayız, o yüzden Suriye'deyiz,  O yüzden başka yerlerdeyiz Fırat Kalkanı Harekatı dahil harekatlar yapıyoruz. Orada sivrisineğin başını ezmek gerek. Yoksa, bataklık daha çok sivrisinek üretiyor" diye konuştu. 

Bakan Arslan, kongreden sonra Uşak Valiliği ile Uşak Belediyesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden brifing aldı. Arslan, daha sonra Uşak'tan ayrıldı. (Ramazan ÇETİN/DHA)