EGE MECLİSİ - Spor İşleri Müdürlüğü’nce ilçe genelindeki okullarda bugüne kadar 4 bin 200 öğrenciye spor malzemesi yardımı yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılında da desteklerini sürdüren Konak Belediyesi son olarak Vali Kazım Paşa İlkokulu'ndaki 250 öğrencinin spor malzemesi ihtiyacını ücretsiz karşıladı. Düzenlenen törende minik sporculara formalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş giydirdi.  Yeni forma ve toplarına kavuşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

‘SİZ İSYETİN BİZ DESTEK OLALIM’

Konak’ın Kapılar Semti’nde bulunan Vali Kazım Paşa İlkokulu'nda düzenlenen malzeme yardımı töreninde öğrencilere dağıtılmak üzere formanın yanı sıra futbol, basketbol ve voleybol topu ile atletizm malzemesi armağan edildi. Okula gelişinde öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çocukların sporla büyümesi adına çalışmalarının süreceğini söyledi. Spor yapan çocukların sadece bedenen değil, her açıdan gelişme gösterdiğini dile getiren Pekdaş, “Spor insanların sağlıklı olmasını sağlar. Sizler de sağlıklı olun, çok spor yapın diye biz size destek olmayı sürdüreceğiz. Çünkü Türkiye'nin size ihtiyacı var. Sizlerin bilimle uğraşmasını, yeni buluşlar yapmasını, iyi yöneticiler olmasını istiyoruz. Siz başarılı olursanız Türkiye kazanır. Gelecek sizsiniz ve bunun için çok çalışmanız gerekiyor. Bilimle, sporla, sanatla uğraşın biz de size destek olalım” dedi.  Başkan Pekdaş, özellikle kız çocuklarının çok çalışmasını ve okuyup meslek edinmesini istedi. Törende konuşan Okul Müdürü Orhan Özdemir de yapılan destekler için Konak Belediyesi adına Başkan Pekdaş'a teşekkür etti.

29 MERKEZ 5 BİN SPORCU 

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta spor alanına yapılan yatırımlar sadece okullarla sınırlı kalmıyor. Belediyenin Güneşli, Zafertepe ve Toros’taki spor tesislerinin yanı sıra İsmetpaşa, Levent ve Zeytinlik semt merkezlerinde spor eğitimleri de veriliyor. Ayrıca spor sahası bulunan ilk ve ortaokulların da aralarında bulunduğu toplam 29 merkezde futbol, tekvando, jimnastik, basketbol,  atletizm ve halkoyunları dalında 5 bine yakın çocuk ve genç spor yapma imkanı buluyor. Yaşları 4 ila 16 arasında değişen sporcuların ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler Konak Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanıyor.