EGE MECLİSİ - Sağlık iş kolunda en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Türk Sağlık Senin İzmir 1 Nolu Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Bornova Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Mevcut başkan Ahmet Doğruyol’un tek liste olarak girdiği seçimlerde 115 delege oy kullandı. Delegelerin 114’ü Doğruyol ve ekibine oy atarken, bir oy boş çıktı. Seçim zaferini kazanan Doğruyol, ekibiyle 4 yıl daha görevde kalacak. 

17 yıllık şube başkanlığı süre içerisinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını anlatan Doğruyol, sözlerine ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Yıl dönümü vasıtasıyla Atatürk’e rahmet ve minnetle anıyoruz’ diyerek başladı. Doğruyol, “İzmir 1 Nolu Şube, Türk Sağlık Sen’in en büyük şubesidir. İzmir’in 30 ilçesinde faaliyet gösteriyoruz. Bizim Türkiye Cumhuriyet Devletinin birlik ve bütünlüğü içerisinde yer alan herkese kapımız açıktır. Vatandaşlarımızın dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ile  işimiz yoktur. Bu insanlar bizim vatandaşımız. Nereye kadar? Devlete millete ihanet etmediği yere kadar bizim vatandaşımızdır. Biz bu hassasiyetle sendikacılığı yapmaya çalışıyoruz. 1992 yılında Türkiye Sevdamız Ekmek için Kavgamız diyerek çıktığımız yolda 25 yıldır aynı sloganı kullanıyoruz. Bu da göstermektedir ki çeyrek asırdır çizgimizde en ufak bir sapma yoktur. Bizim ilkemiz önce ülkemiz. Sendikal faaliyetlerimizde ilgili amirlerle önceliğimiz diyalogdur” dedi. 

Liyakatlı Atamalar Olmalı

Kamuda herkesin oturduğu koltuğun hakkını vermesi gerektiğini ifade eden Doğruyol, “Son yıllarda bürokrat atamalarında liyakattan  uzaklaşıldı. Bundan sonraki atamalarda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın da ifade ettiği gibi liyakat esaslı olması çok önemlidir. Bu devlete en büyük iyilik dürüst, liyakatlı, devletin Milletin menfaatlerini düşünen bürokrat atamaları olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zor bir süreçten geçtiğini millet olarak tek yumruk olmamız gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğü her şeyin üzerindedir” dedi.