Bankalar arasında yaşanan rekabet, emeklilere verilen 450 liralık taban promosyon tutarını 600 liraya yükseltti. Banka promosyonu emeklilerin yüzünü güldürdü. Emekliler artık maaşlarının yatırıldığı bankadan promosyon alabiliyor, böylece ek gelir elde ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan protokol kapsamında emeklilere 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira promosyon ödenirken, bazı bankalar hayata geçirdikleri kampanyalarla imkanları artırıyor.

Tutarı maaşa göre 330, 415, 500 liraya yükselten de, otomatik fatura talimatı verenlere taban promosyon tutarına ilaveten ek ödeme yapan da var.

Bu kampanyalarda, 450 liraya varan promosyona ek olarak, 1 yeni fatura talimatına 50 lira, 2 yeni otomatik fatura talimatına ise 150 lira nakit promosyon veriliyor.

Bu sayede promosyon tutarı 600 liraya kadar çıkabiliyor.

Emekli müşteri getirene bankaya kazandırdığı her emekli için 100 lira veren de, ücretsiz hobi kursu imkanı sunan da bulunuyor.

EMEKLİYE TERCİH İMKANI

Promosyondan sadece mevcut emekliler yararlanmıyor.

Önümüzdeki dönemde emekli olacakların da aylıkları bağlanır bağlanmaz promosyon alma imkanı var.

Halen promosyon almamış olan emekliler, bankasını seçip, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek ödemesine kavuşuyor.

Yeni emekli olanlar da aylık bağlanmadan önce SGK'ya banka seçimini bildirebiliyor.

1 Ağustos'tan itibaren başlayan uygulama kapsamında, emeklilik işlemlerini başlatan kişi, aylığının yatmasını istediği bankayı seçiyor.

İlk emekli aylığı buraya yatıyor. Emekli, taahhüt verir vermez de seçtiği bankadan promosyonunu alıyor.(Vatan)