Norveç'teki tatbikatta yaşanan skandalla ilgili Twitter'dan açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin, yıllardır altını oyan NATO'dan çıkması gerektiğini söyledi. MHP Lideri Bahçeli Noktayı Koydu. Norveç'teki tatbikatta yaşanan skandalla ilgili Twitter'dan açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin, yıllardır altını oyan NATO'dan çıkması gerektiğini söyledi.NATO bünyasinde  Norveç'te gerçekleştirilen tatbikatta  Atatürk hedef tahtasına konmuş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "düşman lider" olarak gösterilmişti.Olayı  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk olarak AK Partili il başkanlarıyla yaptığı toplantıda duyurmasının ardından  Türkiye'den her kademede NATO ve  Norveç'e sert tepkiler geldi.MHP lideri  Devlet Bahçeli de tepkisini bugün  Twitter hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi.NATO'nun  Türkiye için tehdit olduğunu belirten Bahçeli,  Türkiye'nin NATO'dan ayrılmasının, dünyanın sonu olmayacağını belirtti.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları:

Türk milleti, onyıllardır, yüzyıllardır koyu bir tehdit dalgasının hedefine koyulmuş; bitmeyen düşmanlıkların, dinmeyen saldırganlıkların, eksilmeyen komploların kaynak ve odağında yer almıştır.Üzerinde yaşadığımız topraklara Türk mührü vuruldu vurulalı, fetihlerimiz, fatihlerimiz, fütuhat ruhumuz beşeriyetin hem hayranlığını hem de husumetini kazandı kazanalı tehlikelerin cesametinde azalma şöyle dursun, hızla artış yaşanmıştır."Fütüvvetsiz fütuhat, fütuhatsız mürüvvet olmaz" inancı doğrultusunda, Türk milleti bileğinin hakkıyla, milli şuurunun şanıyla, birlik ve beraberliğinin görkemli anılarıyla zalimlerin iradesini söndürmüş, zulmün izini ve kirini kanıyla silmiştir.

"NATO YILLARCA ALTIMIZI OYDU"

Şer cephesi her devirde faaliyet, şirk mevzii her dönemde faal halde bulunarak karanlık senaryoları aleyhimize kurgulamış, şiddet ve dehşet saçan oyunları direkt üzerimize yönlendirmiştir.

Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar, ne hazin, ne yazık ki, bir tarafta yüzümüze gülerken diğer tarafta sırtımıza hançeri saplamak, ayağımıza ve bahtımıza pranga vurmak için çalışmış, çabalamış ve oyun içinde oyun planlamışlardır.

Açıkça ifade etmem gerekirse NATO bunlardan birisidir. 1950 yılının 17  Eylül'ünde  Kore'ye asker göndererek 724 şehit vermemiz üzerine kapılarını açan NATO yıllardır altımızı oymuş, hassasiyetlerimizi kaşımış, siyasal ve toplumsal kaosların kışkırtıcısı, azmettiricisi olmuştur.

"TATBİKAT GÖRÜNÜMLÜ PROVOKASYON"

Norveç'te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenmekte olan "Trident Javelin 2017 (Üç Uçlu Mızrak)" isimli masa üstü tatbikatta gizli ve gizil  Türkiye hazımsızlığı, Türklük husumeti yüzeye çıkmıştır.

Bu tatbikat görünümlü provokasyon kapsamında, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi, ilaveten Sayın Erdoğan'ın alenen karalanması tamir ve telafisi olmayan bir rezilliktir.

NATO'yu doğrudan bağlayan bu alçalmanın, bu aşağılık tertibin birkaç ucube ve alçak görevlinin suçu diye geçiştirilmesi, özür dilemekle durumun kurtarılma gayretleri beyhude ve boş bir arayıştır.

"ÖZRÜMÜŞ, NE ÖZRÜ, NEYİN ÖZRÜ?"

Artık ve vakit kaybetmeksizin NATO'nun sorgulanması, dünden bugüne emel ve hedeflerinin masaya yatırılması  Türkiye için aciliyeti olan bir mecburiyettir. Ya hep ya hiç diyeceğimiz bir sınıra yaklaşıldığı bir gerçektir.

Özürmüş, ne özrü, neyin özrü?  Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk  Cumhurbaşkanı'yla şu anda görevinin başında bulunan  Cumhurbaşkanı'nı psikolojik harp taktikleriyle yıpratma, tartışmaya açma, suçlama teşebbüsü su katılmamış bir düşmanlık emaresidir.NATO,  Türkiye'den ne istiyor? Neyi bekliyor? Nereye varmayı ümit ediyor? Hepsini geçtik,  Türkiye'nin bekasını yıkmak, tarihi varlık ve vakur duruşunu yok etmek isteyen çevrelerle aynı çizgiye nasıl, hangi hak ve gerekçeyle savruluyor?

"NATO'NUN HATA YAPMA LÜKSÜ YOKTUR"

Aziz  Atatürk diyordu ki: "Bir milletin büyüklüğü coğrafi yüzölçümü ile değil; yüreğinin asaleti, ülküsünün yüksekliğiyle ölçülür." Bu yürek, bu ülkü Türk milletinde vardır. Sabrımızı test edenler, sağduyumuzu yanlışa yoranlar milli mukavemet karşısında mağlup olacaklardır.Düşman kim ve hangi milletten olursa olsun; saklandığı oluşum ve örgütün ismi neyi işaret ederse etsin birdir, aynıdır, ahlaksız ve alçaktır.

NATO'nun hata yapma lüksü yoktur. Skandallara kuluçka işlevi görmesi, sakat ve sancılı niyetlere yataklık yapması kabulü mümkün olmayan kepazeliktir.

"ERDOĞAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE HEDEF ALINIYOR"

Milliyetçi Hareket Partisi,  Türkiye'nin ilk ve ardından 12'nci  Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretamiz ve mütecaviz fiilleri, bu fiillerin kararmış faillerinin asıl maksadının ülkemiz ve Türk milleti olduğunu görmektedir.Allah'a şükürler olsun biriz, beraberiz, hep birlikte güçlüyüz, düşmemizi bekleyenlerin, birbirimize girmemizi projelendirenlerin melanet oyunlarını bozacak gürbüzlükteyiz.Ne  Atatürk, ne de  Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yürütülen  Türkiye düşmanlığının hedefine asla ulaşamayacağını, hiçbir batıl ve müstevli hevesin milli değer ve mirasımıza zarar veremeyeceğini cümle aleme ilan ediyorum.

"NATO'DAN AYRILMAK DÜNYANIN SONU DEĞİL"

NATO'nun, maksatlı ve marazi çürümüşlerin eylemlerini pardonla örtemeyeceği bellidir, yanlış anladınız, sorumluları işten attık ucuz yaklaşımlarıyla dibe oturmuş art niyetliliğini tedavi ve telafi edemeyeceği nettir.Yarım asrı geçen süreden beri ayağımıza dolaşan, faydasından çok zararını çektiğimiz askeri veya sivil küresel organizasyonların milli gerçeklere uygun, milletimizin beklentilerine müzahir şekilde tekrar yorumlanması kaçınılmazdır.NATO yokken biz vardık, şayet ve gerekirse biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir(Hürriyet)