EGE MECLİSİ - Manisa'nın Gördes ilçesinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. 

Manisa'nın Gördes ilçesinde dün gün boyu etkili olan sağanak yağış akşam saatlerinde ilçenin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Mevsimin ilk karı ilçeye bağlı Tavşan alanı mevkinde etkisini gösterirken vatandaşlar kar yağışının etkili olduğu bölgelere giderek fotoğraf çekildi. 

SİPİL DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Milli parkta bulunan 1517 metre yükseklikteki bungalovların çatısı da beyaza büründü.

Hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte Spil Dağı Milli Parkı'na mevsimin ilk karı yağdı. Dağın yamaçları beyaza bürünürken, 1517 yüksekliğindeki Spil Milli Parkı'nın zirvesinde de kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Milli parktaki kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreyi buldu. Gece saatlerinde başlayan yağışın ardından beyaz örtünün keyfini çıkarmak isteyenler, Spil Dağı'na çıktı. Milli parkın içinde bulunan evlerde kalıp, manzarayı seyretmek isteyenlerin sayısı da arttı.

Milli parktaki orman köşklerinin işletmecileri ise hafta sonu rezervasyonlarının şimdiden yapıldığını, yılbaşı için de parka ilginin arttığını belirtti. 

DENİZLİDE'DE KAR VAR

Denizli'de kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. Çameli ilçesinde kendini hissettiren soğuk hava ile gece yarısı kar yağışı etkili oldu. Arabaların üzerine biriken karlara tarih atan vatandaşlar, kar keyfini yaşamaya başladı.

AYDIN MADRAN DAĞI'NDA KAR 

 

Aydın merkez ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile yılın ilk karı Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki Madran Dağı’na düştü. Yüksek kesimlerde kar, alçak kesimlerde yağmur şeklinde olan yağış herkesi sevindirdi. (DHA/İHA)