EGE MECLİSİ - Kitap okumanın bireyin hayal dünyasını zenginleştirerek, onlara farklı dünyaların kapılarını açtığı fikrinden yola çıkan Konak Belediyesi 'Kent Kitaplığı' adı altında parklarda açtığı kitaplıkları çoğaltıyor. İlki geçen yıl Dr. Behçet Uz Parkı’nda açılan çocuk kitaplığının ardından iki farklı noktada daha yeni kitaplıklar kurulacak.

Konak Belediyesi'nin kent kitaplıklarının ilki geçen yıl Dr. Behçet Uz Parkı’nda açılmış, çocuk kitaplarından oluşan kitaplık kısa sürede bölge sakini çocuklarının uğrak mekanı haline dönüşmüştü. Parka vakit geçirmeye gelen minikler kitaplık sayesinde kitaba daha kolay ulaşır hale geldi. ‘Al götür, oku getir’ sloganıyla hayata geçirilen kitaplıklara gösterilen ilgi üzerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, farklı semtlerde de kitaplık açılması talimatını verdi. Yapılan çalışmalar sonunda iki yeni yer tespit edilerek, kitaplık sayısının üçe çıkarılması sağlandı.

TARİHİ KİLİSE KİTAP KOKACAK

Kitap kurtlarının uğrak mekanı haline dönecek kitaplıklardan biri Konak'ın tarihi semtlerinden Karataş'ta yer alan Adile Naşit Parkı içindeki Yanık Kilise diye de adlandırılan Aya Peraskevi Kilisesi’nin restore edilen Papaz Evi'nde kurulacak. Konak Belediyesi'nce yeniden kente kazandırılan tarihi yapı yeni hali ile kitap yuvası olarak çok yakında hizmet verecek.

 

ZABITA KARAKOLU'NDAN KİTAPLIĞA

'Herkes okusun' diye açılacak kitaplıklardan bir diğeri ise Göztepe Semti'ndeki Kadınlar Birliği Parkı’nda hizmet verecek. Geçmiş dönemlerde zabıta personelinin görev yaptığı park içindeki prefabrik bina elden geçirilerek kitaplarla dolu bir kitaplık haline getirildi. Dış cephesi resimlerle güzelleştirilen kitaplık hem yetişkinlere hem de parka oynamaya gelen çocuklara hizmet verecek.

KİTAP BAĞIŞINDA BULUNABİLİRSİNİZ

Kısa süre sonra hizmet verecek kitaplıklar sayesinde hem Kadınlar Birliği Parkı’na hem de Adile Naşit Parkı'na gelenler evlerine kitapla dönebilecek. Kitaplıklar hizmete girdiğinde hafta içi mesai saatlerinde, cumartesi günleri ise öğlene kadar hizmet verecek. Parka oynamaya gelen çocuklar ve onlara eşlik eden anne ve babalar kitaplıktan ücretsiz faydalanabilecek. İsteyen vatandaşın üyelik başvurusu yapabileceği kitaplıklar sayesinde isteyen üye dilediği kitabı ücretsiz alıp, evine götürebilecek. Kitaplar okunduktan sonra bir başkası okusun diye tekrar kitaplığa geri getirilecek. Kitapsever gönüllüler de kitaplığa kitap bağışında bulunabilirler.