Başbakan Yıldırım, ABD'de devam eden Reza Zarrab davasına ilişkin açıklamasında, "Ülkemiz aleyhine ifade vermeye zorlanıyorlar" dedi.Başbakan Binali Yıldırım, Bloomberg HT tarafından düzenlenen 2. Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. 

'EKONOMİMİZİ BOZMAK İÇİN ALGI OPERASYONUNA BAŞLADILAR'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ekonomisine yönelik "algı operasyonu" düzenlendiğini savunan Yıldırım, şunları söyledi:

Hemen darbe sonrasında değerlendirme kuruluşları ardı arda Türkiye'nin notunu düşürdüklerini açıkladılar. Döviz ve Türk parası üzerinde bir dalgalanma yaşadı. Türkiye ekonomisi 2016'nın 3. çeyreğinde 4.9 küçülmüş, beklediğimzi büyüme oranını yüzde 3.2 büyüme ile tamamlamıştır. 2017 içinde büyük bir kriz senaryoları hayata geçirilmişti. Çok kötü bir yıl olacağı, ekonominin bozulmaya devam edeceği, ekonomik kriz kapıda diye açıklamaları yapmak sureti ile operasyonlar devam etti. Ama bugün tabloya baktığımızda ilk 9 ay Türkiye'ye giren yabancı yatırım miktarı 7 buçuk milyar dolar.

'ÜLKEMİZ ALEYHİNE İFADE VERMEYE ZORLANIYORLAR'

ABD'de Reza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya ilişkin konuşan Yıldırım, "Ülkemiz aleyhine ifade vermeye zorlanıyorlar" dedi.(Hürriyet)