EGE MECLİSİ - Plan Bütçe Komisyonu CHP üyesi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, sona eren Plan Bütçe Komisyonu toplantılarının ardından yaptığı açıklamada toplumun her kesimini ilgilendiren önerilerinin AKP milletvekilleri tarafından reddedildiğini söyledi.

Tüm yurttaşlarımızın daha iyi yaşaması, daha iyi hizmet alması için bütçe komisyonu üyesi CHP milletvekillerinin sunduğu bütçe önergelerinin tamamının AKP’li milletvekilleri tarafından reddedildiğini iddia eden Musa Çam, “Bizlere gelen istekler, toplumda yaraya dönüşmüş sorunlar konusunda hazırladığımız önergelerimizin reddi toplumun her görüşten her kesiminin isteğinin reddidir” dedi.

 

DOKTOR, ÖĞRETMEN AÇIĞINI, EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANI TAKAN YOK!

Reddedilen önergelerin içeriğini açıklayan Çam, şunları söyledi: “Daha iyi sağlık hizmeti için 30 bin hemşire, 50 bin doktor istihdamı önergemiz REDDEDİLDİ! Demek ki daha iyi sağlık hizmeti sunulmak istenmiyor. 24 Kasım Öğretmenler Gününde daha iyi bir eğitim için 40 bin öğretmen ataması önergemiz AKP gurubu tarafından REDDEDİLDİ! Eğitim sistemi sorunlarımız almış başını giderken öğretmen açığı ve atanamayan öğretmenlerin intihara kadar giden bunalımları AKP’lilerin maalesef umurunda değil. Emeklilikte yaşa takılanlar için verdiğimiz önerge AKP milletvekilleri tarafından REDDEDİLDİ. Bu kardeşlerimizin yıllardır süren mücadelesini, kangren olmuş sorunlarını AKP’li milletvekilleri önemsemedi, önemsemiyor. Polis kardeşlerimizin 3600 gösterge önerimizi AKP milletvekilleri REDDETTİ! Cem evlerinin ve diğer ibadethanelerin bazı giderlerinin karşılanması önergemiz REDDEDİLDİ. Eğitim emekçisi öğretmenlerimizin 3600 göstergesi AKP milletvekilleri tarafından RED EDİLDİ. Elektrik faturalarımızda TRT payı, kayıp kaçak, sayaç okuma bedellerinin çıkarılması önergemiz AKP milletvekilleri tarafından REDDEDİLDİ! Çünkü hepimizin cebinden çıkan paralar onların umrunda değil, kurdukları rant düzeni devam etsin başka bir şey düşündükleri yok!”

 

2 BİN ARKEOLOG, 20 BİN GIDA, ZİRAAT MÜHENDİSİNE RET!

Engelliler, emekliler, asgari ücretliler için de önergeler verdiklerini ifade eden CHP’li Çam, “Engelli kardeşlerimizi düşündük ve elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim sağlanmasını önerdik yine AKP milletvekilleri tarafından reddedildi! Asgari ücretin vergi dışı kalması için verdiğimiz önerge reddedildi! Yatlara, kotralara, gemiciklere ÖTV ve KDV istisnası var, çiftçimize yok dedik, önerge verdik AKP grubu önergemizi reddetti! Emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramında verilmek üzere iki maaş ikramiye önergemiz reddedildi! Kültür Ve Turizm Bakanlığına 2 BİN arkeolog ve sanat tarihçisi önergemiz AKP milletvekilleri tarafından reddedildi! Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 20 bin gıda, ziraat, veteriner mühendisi kadrosu verilsin dedik, önergemiz reddedildi” diye açıklama yaptı.

 

Çam, “Yine yurttaşımızın yukarıda sıraladığım isteklerine, sıkıntılarına çözüm bulmayan, sırf muhalefetten geliyor diye içeriğine bile bakılmadan reddedilen önergelerin kabul görmediği bir bütçe komisyonunu geride bıraktık.  Örtülü ödeneklerle milyonların nereye harcandığı belli değilken, bizim toplumun her kesimi için istediğimiz bütçeler ret yedi. Kime yaradığı belli olmayan bütçemiz hayırlı olsun!” diye konuştu.