EGE MECLİSİ - Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Bornova Öğretmen Evi’nde gerçekleşti. Mevcut Başkan Yasemin Zengin ve ekibi güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi. Genel Kurul’da konuşan Başkan Zengin, Türk Sağlık-Sen’in her zaman cesur ve yürekli olduğunu, kararlarının daima doğrudan ve ülkeden yana olduğunu dile getirdi. Çalışanlara her zaman yaptığı çağrıyı yineleyen Zengin, “Çalışanlar ne şart olursa olsun gelecekleri için Türk Sağlık-Sen’i seçsin. Bunu dile getiriyoruz. Çünkü çalışanın gerçek anlamda temsilcisi biziz” dedi.

“ÇALIŞANIN GERÇEK TEMSİLCİSİ BİZİZ”

“Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız diye çıktığımız yolda kurulduğumuz günden bugüne geçen çeyrek asırda başımızın hep dik olması bizim en önemli gurur kaynağımızdır. Ülkemizin son birkaç yılda yaşadığı derin bunalımlar, parçalanması için yapılanlar ve ihanet zincirine halka olanlara baktığımızda Milli Sivil Toplum örgütlerinin Türkiye için vazgeçilmezliği daha iyi anlaşılmaktadır. Bunları düşündüğümüzde şükürler olsun ki Türkiye Kamu-Sen’liyiz, Türk Sağlık-Sen’liyiz diyoruz. 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a, çözüm sürecinden toplu sözleşmelerde yaşananlara kadar duruşumuz her zaman hep aynı, inancımız tam tavrımız cesur ve yüreklice, kararımız ise hep doğrudan ve ülkemizden yana olmuştur” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yasemin Zengin, sağlık çalışanlarının gerçek temsilcisinin Türk Sağlık-Sen olduğunu vurguladı. Zengin, “Biz çalışanların her ne şart altında olursa olsun kendi gelecekleri için Türkiye Kamu-Sen’i ve Türk Sağlık-Sen’i seçmeleri gerektiğini dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Çünkü çalışanın gerçek anlamda temsilcisi biziz. Malum-Sen ise ne yazık ki kendisini yetkilendirenlerin temsilcisi olmaktan öteye gidememiştir. Son toplu sözleşme de bunun adeta resmi bir belgesi olmuştur. Bizler gerçekleşen enflasyonun üstünde refah seviyesini arttıran bir ücret talep ederken, Malum-Sen yüzde 30’larla başladığı zam talebini yüzde 3,5 ile tamamlamıştır. ‘4-5 puan artış olmazsa imzalamayız’ demesinin üstünden sadece 5 saat geçtikten sonra 0,5 zamma imza atarak kıvraklıklarını ve sahiplerinin kim olduğunu göstermişlerdir” dedi.

SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Zengin sağlık alanındaki sorunlara da dikkat çekerek, “Gerek eğitim, öğretim ve akademik, gerekse üçüncü basamak sağlık hizmeti sunumu açısından son derece önemli olan üniversite hastaneleri ve kurum çalışanları da ne yazık ki son yıllarda birçok sorun ile baş başa bırakılmış, uygun mevzuat ve düzenlemelerin yapılmaması, çalışanların sorunlarına çözüm bulunmaması sonucu çalışma ortamı olarak tercih edilen kurumlar olmaktan uzaklaşmıştır. Akademik ve idari personeller olarak iki ana kategoride hizmet sunumu gerçekleştiren kurumların, iki sınıf personel açısından da çözülmesi gereken birçok sorunu mevcuttur. Son dönemlerde ülkemizde uygulanan sağlık politikaları ne yazık ki üniversite hastanelerinin sorunları açısından çözümcül olmamış, tam tersine çalışma iş barışını bozmuş, meslek grupları arasında uçuruma varan ücret adaletsizliği, mali özlük ve sosyal haklardaki gerileme, yoğun iş yükü altında ezilen çalışanları üniversite hastanelerinden kaçışa sevk etmiştir. Mevzuat farklılığının getirdiği durum nedeniyle aynı işi yapan, lakin kurumlarda farklı düzenlemelere tabi olan çalışanlar arasındaki eşitlik ve adalet ilkesi de yok olmuştur” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU

Göreve seçilen Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı: Yasemin Zengin

Şube Başkan Yardımcısı (İdari): Osman Ata

Şube Başkan Yardımcısı (Mali): Cevdet Salman

Şube Başkan Yardımcısı (Teşkilat): Tennure Çankaya Öner

Şube Başkan Yardımcısı (Eğitim): Yasemin Karakaya

Şube Başkan Yardımcısı (Mevzuat): Halil Akın

Şube Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler): Bekir Yıldırım

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Deniz İnan Koç, Hülya Çelik Taşdemir, Kadir Akif Çoban, Mustafa Kürşat Genç, Levent Üçer, Ümran Sargın, Cihangir Ceyhan

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri: Osman Mutlu, Abdullah Uysal, İbrahim Yılmaz

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Nuray Karasu, Nevzat Kaya, Nizamettin Saygın

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Hakkı Atadil, Timuçin Salman, Zihni Demirkaya

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Ferdi Şimşir, Sayime Mısırlı, Ziya Uslu

Üst Kurul Delege Adayları: Yasemin Zengin, Osman Ata, Tennure Çankaya Öner, Yasemin Karakaya, Cevdet Salman, Bekir Yıldırım