EGE MECLİSİ - 24 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın imzası ile açık bulunan 1. derece kadrolu müsteşar yardımcılığına İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal’ın atanması, 657 sayılı kanunun 76. Maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2.Maddesi gereğince uygun görüldü.

Güldal, atama kararı sonrası İzmir İl Müdürlüğü’nde 8 yıl birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldi. Personele seslenen Güldal, 31 Ağustos 2009 yılında göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmalardan bahsederek, 8 yıl içinde gelinen noktayı aktardı. Görevde olduğu süre boyunca bakanlığın çalışmaları doğrultusunda yapılan işlerle, İzmir’in tarımsal potansiyelinin 4 buçuk milyar liradan 10 milyar liraya çıktığını belirten Güldal, “Sizlerin emeği ve çalışmaları olmadan bunları başaramazdık” dedi.

“Bu bir veda konuşması değil, bu bir Allahaısmarladık konuşmasıdır” diyen Güldal, “Sizleri ben çok sevdim, sizlerle birlikte çalışmaktan büyük onur ve gurur duydum. Sizleri hiç unutmayacağım. Şimdiye kadar memur, amir olarak görev yaptık, bundan sonra kardeş olarak devam edeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın, hepiniz benim için çok özelsiniz. Sizleri bakanlıkta iyi bir şekilde temsil etmenin niyeti ve gayreti içinde olacağımdan emin olun. Bakanlığımız çatısı altında, vatanımıza, milletimize, devletimize en samimi şekilde görev yapmak için bütün ruhu canımla hizmet etmek istediğimi bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi. 

Görevde olduğu süre boyunca herkesi ailenin bir parçası olarak gördüğünü ve ayrım yapmayan bir yaklaşımla, tüm personeleeşit şekilde davranmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Güldal, tüm personelle tek tek vedalaşarak, “Sizlerle beraber çalışmak benim için bir onurdu. Sizlere şimdilik arz-ı veda ediyorum” dedi.