EGE MECLİSİ - CKD Marmaris Şubesi yönetim kurulu üyeleri, bugün öğleden sonra halk pazarı girişinde bir araya geldi. Üzerine giydikleri mor önlüklere 'Kadına şiddet ve tecavüzlere son', 'Şiddet sadece fiziksel değildir' ve 'Duyarlılık göster' yazılı dövizler asan grup, 'Kadına şiddette hayır' ve 'Şiddet görüyorsan polisi ara' sloganları attı. Ellerindeki mor balonlarla halk pazarında sloganlar eşliğinde gezen kadınlara, hemcinslerinin yanı sıra erkekler de alkışlarla destek verdi. Pazar içinde iki tur atan kadınlar, şiddet mağduru olan varsa kendileriyle irtibata geçmeleri ya da 155 Polis İhbar Hattı'nı aramaları yönünde megafonla duyuru da yaptı.

Bir günlük uluslararası kampanyalarla kadına şiddetin bitmeyeceğini söyleyen CKD Marmaris Şube Başkanı Cahide Çiçek, şöyle dedi:

"Osmanlı Dönemi'nde kendisi kul iken Cumhuriyet tarihi ile bey olan ve bu beyliklerinde hâlâ kadınları köle olarak gören bazı beyleredir bizim isyanımız. 21'inci yüzyılda kadınlarımıza halen şiddet uygulanması ve öldürülmesine isyan ediyoruz. Dünyanın yüzde 50'si kadın yüzde 50'si ise erkek. Bu erkekleri kadınlar dünyaya getiriyor. Kadınların dünyaya getirdiği erkekler de kültür eksikliği mi yoksa beyinlerindeki sıvı mı eksiktir ki şiddet uyguluyorlar. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti'nde halen şiddet görüyorsak o erkeklerin elleri kırılsın. Kadına şiddeti bir gün boyunca kınamakla bir sonuca varılmıyor. Şiddet ve öldürmek bitinceye kadar eylemler yapılmalıdır. Ulusal yayın organları, ajanslar ve çeşitli medya haberlerinden toplanan verilere göre, bu yılın 10 ayında 240 kadın ve kız çocuğu öldürüldü, 338 kadına şiddet uygulandı, 77 kadına tecavüz edildi. 207 kadın taciz edildi, 286 kız çocuğuna tecavüz edildi. Tabii en ürkütücü rakamlar ise erkek çocuklarına uygulanan taciz ve tecavüz. Cumhuriyet kadınları olarak canlıya ve kadına şiddet bitirilinceye kadar çeşitli eylem ve protestolarımız devam edecektir."

Açıklamalar sonrası kadınlar, pazarcılık yapan hemcinsleriyle görüşerek şiddet görüp, görmedikleri hakkında bilgi almaya çalıştı. (Ali GÜNDOĞAN/DHA)