TRT World’ün Yeni Zelendalı editörü Yasmine Ryan, ziyaret ettiği arkadaşının 5. kattaki dairesinden düşerek hayatını kaybetti. Polis, Ryan'ın ölümündeki sır perdesini aralamaya çalışıyor.

Yasmine Ryan 34 yaşındaydı. 10 yıldır sıcak bölgelere giderek haberler yapıyordu. Son olarak TRT World kanalında editör olarak çalışıyordu. Dün akşam Beşiktaş, Ortaköy, Dereboyu Caddesi'ndeki arkadaşının evine ziyaret için geldi. Arkadaşıyla sohbet eden Ryan uyuyacağı odaya geçti. Saat 02.20 sıralarında arkadaşı bir gürültü duydu. Odasına baktığında pencere açıktı, arkadaşı odada yoktu. Hemen aşağı koştu. 5. kattaki dairenin penceresinden aşağı düşmüştü. Sağlık ekibi çağırdı.

 

"ŞÜPHELİ ÖLÜM" 

Sağlık  ekibi Ryan’ın öldüğünü belirledi. Cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polis ev ve düştüğü yerde inceleme yaptı. Polis ekipleri Ryan'ın arkadaşının ifadesini aldı. Ryan'ın arkadaşı düşme  anını görmediğini, sesler üzerine odaya koştuğunu arkadaşını odada göremediğini, pencerenin açık olduğunu gördüğünü söyledi. Polis olaydaki sır perdesini aralamak için çalışma başlatırken, olay tutanaklara şüpheli ölüm olarak geçti.

 

10 YILLIK GAZETECİ

Ryan, gazeteciliğe Yeni Zelanda'da başladı.  Cezayirli göçmenleri konu alan yazı dizisiyle 2010 yılında Uluslararası Gazetecilik Mükemmelik Ödülü aldı. New Yourk Times ve Herald Tribüne için çevrim içi yapımcı ve video gazeteci olarak çalışan Ryan daha sonra Al Jazeere English'de görev aldı. Ryan, 2011 yılında başladığı görevinde Tunus'taki ayaklanmayı takip etti.  Fransa'da 2012  seçimlerini, aynı yıl Bingazi'deki ABD Büyükelçiği'ne saldırıyı haberleştirdi. ABD'deki 2016 yılı seçimlerini izleyen tecrübeli gazeteci 10 yıldır Gazetecilik yapıyordu. (Çetin AYDIN/Hürriyet)