Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Nevşehir, Travel Turkey İzmir’nin partner ili oldu. 

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir’nin Partner İli Nevşehir olarak belirlendi. Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan, peribacaları, çömlekçilik ve dokumacılığı ile ünlü olan Nevşehir, turistik ve kültürel değerlerini Travel Turkey İzmir’de sergileme olanağı bulacak. 

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen 2018 Troia Yılı, 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Travel Turkey İzmir’de yer alıyor. 

Dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor. 

ALIM HEYETLERİ GELECEK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuar, yeni ürün ve hizmetleri tanıtırken; yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak. 

Her yıl gerçekleştirilen Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile bu yıl da buluşturmaya devam edecek. 

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteği ile organize edilen Alım Heyetleri Programı ile fuar alanı içinde ayrılacak özel bir bölümde görüşmeler yapılacak. 

10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde 52 ülkeden 197 yabancı, 518 yerli satın alıcı bin 200 metre karelik VIP Lounge alanında katılımcı firmalar ile görüşme yapmıştı. 

Sağlıklı ve Uzun Yaşam Bölgeleri 

Fuar süresince bu yıl da sağlıkla ilgili özel bir bölüm hazırlanıyor. Sağlık Turizmi özel bölümünde, kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acenteleri, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri,termal oteller ve tesisleri, sigorta şirkeleri, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar ziyaretçilerle buluşacak. 

Bu yıl ilk kez “Sağlıklı ve Uzun Yaşam Bölgeleri” oturumu düzenlenecek. Tek oturum şeklinde gerçekleşecek olan etkinlikle sağlık sektörü temsilcileri bir araya gelecek. 

Gastronomi Kongresi 

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Travel Turkey İzmir ile eş zamanda, 7-9 Aralık 2017 tarihleri arasında fuarizmir’de düzenleniyor. 

İZFAŞ, TÜRSAB ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirecek olan Uluslararası Kongre, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmayı amaçlıyor. 

Çeşitli kültürlerin yeme içme alışkanlıklarını, gastronomi geleneklerinin yerel ve bölgesel turizme etkisinin işleneceği Gastronomi Turizm Kongresi, bilimsel programı yanı sıra sosyal programıyla da ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.