İzmir'de haftanın yoğunluğundan doğa yürüyüşüyle kaçmak için 5 farklı adres...

Efes Mimas Yolu

Efes – Mimas hattında tarih yolculuğuna hazır mısınız? İzmir'de İyonya'dan Osmanlı'ya kadar tarihin izi yürüyüş ve bisiklet rotalarına dönüştürüldü. Efes Mimas Yolu'nda hem doğa ile bütünleşebilir, hem de İzmir'in kadim tarihine unutulmaz bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Mavi Rota

Usta denizci İyonların izinde, Karaburun ve Çeşme'den karşı kıyılardaki Phokai, Chios ve Samos antik kentlerine bir yolculuk. Efes Mimas Yolu'nun bir parçası olan Mavi Rota'da yürüyüş, kent içi deniz ulaşımına entegre ediliyor. Yeniden tasarlanmış plajlarda muhteşem bir deneyim sizleri bekliyor.

Bağ Yolu

İster yürüyerek, isterseniz bisikletle, Urla ve Çeşme'deki üzüm bağlarını gezebilir ve üreticilerle buluşabilirsiniz. Ayrıca Çeşme Bağlararası'da bulunan Anadolu'nun bilinen ilk şaraphanesi de bu bölgede yer alıyor. Bu noktada tarih üzüm kokuyor.

Zeytin Yolu

İzmir'in güzellikleri saymakla bitmiyor. Urla – Seferihisar – Karaburun hattında dünyanın bilinen ilk zeytinyağı imalathanesi yer alıyor. Buranın adı Klazomenai. Şimdi zeytinlikleri, anıt ağaçları, fabrika ve işlikleri ziyaret etme zamanı.

Çatalkaya Korusu

İzmir'in önemli doğal yürüyüş rotalarından biri de Çatalkaya Korusu. Gaziemir'de yer alan bu rota, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için birebir. Şimdi zirveye çıkıp İzmir'in mis gibi havasını içinize çekme zamanı. (Sözcü)