EGE MECLİSİ - CHP İzmir'de altı ilçede kongre yaptı. Bornova ve Ödemiş’te iki aday çıktı. Menderes, Güzelbahçe, Kınık ve Çeşme’de ise mevcut başkanlar tek adayla seçime girdi.

Öte yandan kongre heyecanı yaşayan ilçelerden Bornova’da ise 3 aday başkan seçilebilmek için yarıştı. Mevcut Nevzat Kavalar ve Adnan Hocaoğlu'nun aday olduğu kongrede Osman Koçanalı son anda adaylıktan çekildi. Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongreye CHP PM üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve çok sayıda partili katıldı.

KAVALAR YARIŞI KAZANDI

Bornova kongresinde divan başkanı PM Üyesi Hakkı Süha Okay seçildi. Kongre, yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle geç başladı. Kongrede oy verme işlemi sona erdi ve Nevzat Kavalar yarışı kazanan isim oldu. 

Yönetimde; İnan Aksu, Dilek Albayrak, Metin Arhan, Hasan Aydın, Serap Balcı, Okan Balcıoğlu, Ahmet Bay, Ali İhsan Bayar, Sabri Çam, Ömür Çayırlı, Sultan Çeker, Zübeyde Çelik, Hatice Değirmenci, Ali Rıza Dikilitaş, Ecem Gül, Ümit Gümüş, Asım Güven, Sinan Kaya, Selma Nalbantoğlu, Onur Özkan, Ayhan Şenel, Yaşar Tekin, Murat Topçuoğlu ve Zafer Yılmaz yer alıyor. 

MENDERES VE KINIK'TA TEK ADAY

Menderes'te ilçe başkanlığına Ahmet Pala tek aday oldu. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ednan Arslan'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede Pala'nın yönetiminde Gizem Candan, İsa Çetintürk, Fatma Ekicioğlu, Hakan Gök, Turgay Güler, İnan Kılıç, Perihan Kocayurt, Kemal Koç, Özcan Öztürk, Fatma Pala, Ayşe Porsuk, Gürsel Rüzgar, İzzet Sarıkaya, Umut Tuz yer aldı.

CHP Kınık İlçe Kongresi, Kınık Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongrede, mevcut başkan İsmail Yılmaz'ın karşısına rakip çıkmadı. 130 delegeden 115'i kongrede sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 113'ünü alan Yılmaz, bir dönem daha başkanlığa seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Yılmaz, "Hep birlikte çok çalışarak önce 2019 yerel seçimlerinde, 2014 yılında talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz Belediye Başkanlığı'nı partimize geri kazandırıp; aynı yıl içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için elimizden gayreti göstereceğiz" dedi. Yılmaz, başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Olcay Akın, Süreyya Çalı, Orhan Çetin, Cihan Darılmaz, Ahmet Karabulut, Kamil Çetin, İlhan Kırca, Nesrin Nalbant, Tevfik Nalça, Serkan Sara, Musa Tuncel ve Halil Yılmaz'dan oluştu.

GÜZELBAHÇE VE ÇEŞME GÜVEN TAZELEDİ

Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Kazım Çam, Çeşme’de de görevdeki İlçe Başkanı Ekrem Oran güven tazeledi.

ÖDEMİŞ'TE BİRLİK DÖNEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Kongresi'ne iki adayla gidildi. 222 oy alan Mehmet Birlik başkanlığa seçildi. Rakibi Erdem Boyacı'ya ise sandıktan 163 oy çıktı.

CHP Ödemiş İlçe Kongresi Ödemiş Belediyesi Düğün Sergi ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede patates tüccarı Mehmet Birlik ve avukat Erdem Boyacı aday oldu. İki listenin yarıştığı kongrede, 388 delege sandık başına gitti. Kongreyi CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Atilla Sertel, Ödemiş eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Ödemiş eski İlçe Başkanı Emin Öztürk, CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk de izledi. Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'nin uluslararası itibarının Reza Zarrab seviyesine düştüğünü söyledi. Balbay, "Reza Zarrab, bir hafta önce, bizim yurttaşımızdı. 'Hayatından endişe ediyoruz' diye, nota üzerine nota verdiler. Bir hafta sonra ise, 'Bu adam vatan hainidir' dediler. Meğerse verdikleri notalar ders için değil paraların destesi içinmiş. Hemen bankalarına el koydular. Bugün Türkiye'de bu gerçekler, halkın büyük kesimine yansımıyor. Kongrelerimizin arkasından iç düzenimizi tamamlamış olacağız. Ardından geleceğe yürüyeceğiz. Yorulmadan, durmadan geleceğe yürüyeceğiz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ikinci yüzyıla da  damgasını vuracak.  Bu iktidarı yönetenler, 'Osmanlıyız' diyorlardı, başındaki Os'u gitmiş. Mağdur olmuşlar. İktidarı yönetenler 'Osmanlı'nın Lale Devri'ni örnek alırlar' diye düşünüyorduk ama 'Lale Devri' bitmiş 'Sülale Devri' başlamış" dedi.

 

Konuşmaların ardından sandık başına gidildi. Kullanılan oylardan 222'sini alan Mehmet Birlik başkanlığa seçildi. Erdem Boyacı ise 163 oy alabildi. Sandıktan çıkan 3 oy ise geçersiz sayıldı. Birlik başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Halil Aydın, Müşerref Baştürk, Sema Bilgi, Memduh Ceylan, Saadet Cezayerli, Mehmet Dalar, Zihni Duran, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Osman Koludar, Nurcan Mete, İbrahim Pezük, Ali Şenocak, Hülya Şengül, İsmail Türkan, Avni Yalçınkaya yer aldı. 

 

CHP FOÇA İLÇE GENÇLİK KOLLARI DA BAŞKAN SEÇTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Gençlik Kolları'nın tek listeyle gidilen olağan kongresinde başkanlığa Umut Hikmet seçildi.

CHP Foça İlçe Gençlik Kolları'nın Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki kongresine, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, partili bazı belediye meclis üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. Gökhan Demirağ başkanlığında oluşturulan divan heyetinde Kemal Çiftçi ve Sadık Giley'de yer aldı. Kongrede konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, dün (Cumartesi) uğradığı silahlı saldırıda yaralanan CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin sağlık durumunun iyi olduğu, evinde istirahate alındığı bilgisini vererek kendisine geçmiş olsun, yönetime aday olan gençlere de başarılar dileğinde bulundu. Önümüzdeki hafta yapılacak CHP Foça İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'nde başkanı adayı olan CHP Foça İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'da görev yaptığı sürede kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Tek liste ile gidilen kongrede kullanılan 63 oyun tamamını alan Umut Hikmet CHP Foça İlçe Gençlik Kolları'nın yeni başkanı seçildi. Başkanlığa seçilen Umut, parti içinde hiç kimsenin adamı olmadıklarını, gruplaşmaya izin vermeyeceklerini, partinin neferi olarak çalışacaklarını söyledi. Kendisine ve arkadaşlarına güvenen partililere teşekkür eden Hikmet, "Hedefimiz yalnızca partili arkadaşlarımız değil, tüm Foça gençliğine hitap etmek ve kardeşliğimizi pekiştirmektir.Cumhuriyet sevdalısı Atatürk gençliğinin nasıl olması gerektiğini söylemlerimiz ve duruşumuzla göstereceğiz" dedi.

 

Hikmet başkanlığındaki yeni yönetik kurulu Sadık Kahraman, Cavit Bağcı, Sinan Acar, Korhan Holat, Ebru Çıtak, Çisil Çetin'den oluştu. (Mehmet CANDAN-Cevdet ŞEN-Yüksel BALCI- Seyfi GÜL/DHA)