Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) tarafından, Dünya Engelliler Günü kapsamında, sponsorluğunda düzenlenen "Sanat Engel Tanımaz" konulu resim sergisinde birbirinden güzel eserler yarıştı. 

Etkinlikte; 130 eser Karşıyaka Öğretmenevi'nde özel eğitim okullarındaki değişik yaşlardaki öğrencilerin yaptığı resimler sergilendi. Serginin açılışına Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, öğretmenler, engelli öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Karşıyaka Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mürvet Bakır, "Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği özel çocuklarımızın yaptığı resimlerin segi ve ödül törenine hoşgeldiniz."Sanat Engel Tanımaz" dedik, evet. Özel çocuklarımızın toplumdaki karşılaştıkları bütün engelleri kaldırmak için bir de sanatın penceresinden bakalım dedik. Sanatın birleştirme, iyileştirme ve güzelleştirme niteliğine özel çocuklarımızın hayal gücü, umut ve mücadelesini ekleyip farklılıklarımızla birbirirmizi anlayıp daha da güçlenmeyi amaçladık. Bizlerden desteğini esirgemeyen sayın kaymakamımıza, sayın milli eğitim müdürümüze minnettarız. Yüreğimizdeki yaşama sevincini canlı tutmamıza yardımcı olan Eraslan Eğitim Vakfı'na ve 'a teşekkür ederiz" dedi.

.

Yarışmada dereceye girenlerin belilenmesinin ardından, Karşıyaka Öğretmenevi Palmiye Salonu'nda düzenlenen yarışmanın ödül töreninde, 130 öğrenciye madalya, dereceye giren öğrencilere özel ödüller verildi. 

2017-2018 Sanat Engel Tanımaz Resim Yarışması Derece Alan Öğrenciler:

İlkokul

Kadir Çiftçi, Yasemin Çelikkıran, Kerem Işık, Kayra Gülduman,

Ortaokul

Ali Öğül, Kamil Karabulut, Servan Atik, Ramazan Barın Deveci, Umut Çamkıran

Üçüncü Kademe

Dilan Tozmaz, Bergüdar Aslan, Evrim Kaya, Yiğit İçöz

23 Yaş Üzeri

Gökçe Özakıncı, Canan Dağ, Cihan Üretmen, Levent Kaya

Düzenlenen etkinliğe katkılarından dolayı 'a plaket takdim edildi. Plaketi Düzenlenen etkinliğe katkılarından dolayı 'a plaket takdim edildi. Plaketi Genel Müdürü Atacan Talak aldı. olarak böyle bir etkinliğe sponsor olmaktan onur duyduklarını dile getiren Talak, "Özel öğrencilerimiz yarattıkları eserler, sundukları güzelliklerle başarılarını göstererek bizlere büyük mutluluk verdiler. Biz de bu başarılarına her daim destek olmaktan onur duyduğumuzu bildirmek isteriz" diye konuştu.