EGE MECLİSİ - İzmir'in Buca ilçesinde, U.C., kıskandığı 14 yıllık eşi S.C.'yi soyduktan sonra sonra oklavayla ve kemerle öldüresiye dövdü, parmağını kırdı, vücudunda sigara söndürdü. Tutuklanan U.C. hakkında, 'eziyet etme, hakaret etme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit ve yaralama' suçlarından dava açıldı. 

 

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 83. yıl dönümünde İzmir Adliyesi'nde bir kadının 14 yıllık kocasından oklava ve kemerle öldüresiye dövülmesinin davası görüldü. Geçen Ağustos ayında Buca'da oturan U.C., işten eve geldikten sonra kıskandığı için 14 yıllık eşi S.C.'ye görülmemiş işkence yaptı. Eşine odaya gidip üzerini çıkarmasını ve elinde oklavayla beklemesini isteyen U.C., oturdukları evin kapı ve pencerelerini kapattıktan sonra yatak odasına geçti. Burada kurbanı gibi davrandığı eşinin yatağa yatmasını isteyen U.C., önce oklavayla dövmeye başladı. Acıya daha fazla dayanamayan S.C., eşine direnince bu kez de parmağına vurdu ve kırdı. Oklavanın kırılması üzerine bu kez belindeki kemeri çıkartan U.C., eşini dövmeye devam etti. U.C.'nin, 2 çocuk annesi eşi S.C.'nin vücudunda daha önce de sigara söndürdüğü de ortaya çıktı. Kocasının işkencelerine daha fazla dayanamayan S.C., polise sığınıp eşinden şikayetçi oldu ve eşi tutuklandı.

 

S.C.'ye Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü sahip çıktı. S.C, agustos ayından bu yana yakılarının yanında kalmaya başladı. Bu arada şikayet üzerine eşine işkence yapan koca hakkında, 'eziyet etme, hakaret etme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit ve yaralama' suçlarından dava açıldı.

 

Davaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de müdahil oldu. U.C., 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. 

 

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Uğur C. ve S.C.'nin yanı sıra tarafların avukatları ile yakınları hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy da katıldı. Tanık olarak dinlenen çiftin 14 yaşındaki çocukları C.C., olay günü uyuduğunu sadece tartışmalarını duyduğunu, babasının annesine olay günü şiddet uyguladığını görmediğini, babasının annesine daha önce hiç şiddet uygulamadığını ileri sürdü. Tanık olarak dinlenen mağdur kadın S.C.'nin teyzesi G.Ö. ise "Sanık U. C. nedeniyle yeğenim S.C. ile görüşemiyorduk. U. C. baskı yapıyordu. Bu yüzden 14 yıldır görüşemiyorduk. Olay günü yeğenim çenesi mor, alnı şiş halde benim evime geldi. Üstünü çıkardığında manzara karşısında şok oldum. S.C.'nin anne ve babası Rize'de köylerine gitmişlerdi. Haber verdim. Onlar da hemen İzmir'e geldi. Yeğenim, U. C. tarafından çıplak şekilde dövüldüğünü söyledi" dedi.

 

Tanık olarak dinlenen mağdur S.C.'nin annesi M.A. ise damadının kızına baskı yaptığını bu yüzden evlendiklerinden beri kızları ile görüşemediklerini ileri sürüp, "Kızım devamlı darp ediliyordu. En son olaydan 10 gün önce evlerine gittik. Kızım yine darp edilmişti. Kolunda sigara söndürmüştü" dedi. Sanık tarafının gösterdiği tanıklar, sanığın mağdur S.C.'yi hiç darp etmediğini, sanığın her zaman mağdur S.C.'ye karşı iyi davrandığını ileri sürdü.

 

 

Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksik dosyaların giderilmesi için duruşmayı erteledi. (Taylan YILDIRIM/DHA)