EGE MECLİSİ - Denizli'nin Çardak ve Bozkurt ilçelerinde uyuşturucu ticaretine yönelik operasyon yapan jandarma ekipleri; 20 kilo 600 gram esrar, 2 gram eroin ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı. Muğla'nın Milas ilçesinde ise, 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 16 çuvalda 122 kilo esrar ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çardak ve Bozkurt ilçelerinde, uyuşturucu satan kişilere yönelik geçen pazartesi günü operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu sattığı ileri sürülen 4 kişinin evlerine eş zamanlı baskınlar yapıldı. Uyuşturucu satışına karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda toplam 20 kilo 600 gram esrar, 2 gram eroin, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet hassas terazi ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Operasyonda sahte kimlikle yakalanan ve gözaltına alınan A.Ö.'nün 9 ayrı suçtan da arandığı belirlendi. Gözaltına alınan 4 şüpheli, işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı.

 

Milas'ta 122 kilo esrar ele geçirildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'nce Muğla'nın Milas ve Fethiye ilçeleri ile Şanlıurfa ve Antalya'da bu sabah eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde serada yetiştirildikten sonra satış için çuvallanan piyasa değeri 1 milyon lira olduğu belirtilen 122 kilo esrar ele geçirildi. 

Esrarla ilgili Milas'tan M.Ü., Antalya'dan Ö.Ç., Şanlıurfa'dan B.K., Fethiye'den ise S.Ü., M.T., B.Ş. ve S.Ö. gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgularının sürdüğü belirtildi. (Oktay ÇAYIRLI-Ramazan ÇETİN/DHA)