New York'un Manhattan bölgesinde otobüs terminalinde patlama meydana geldi. Bir şüpheli gözaltına alınırken şüphelinin yaralı olması bunun bir intihar saldırısı olabileceği iddialarını güçlendirdi. New York polisi, olay yerinde saldırgandan başka bir yaralı olmadığını açıkladı. Saldırganın Brooklyn'den 20'li yaşlarda bir intihar bombacısı olduğu, iki bombası olduğu ve sadece birinin patladığı aktarıldı.

New York Polis Departmanı Twitter'dan yaptığı açıklamada Manhattan'da henüz bilinmeyen bir sebeple bir patlama meydana geldiğini açıkladı. Patlamanın ardından A,C ve E terminallerinin ve tren hatlarının boşaltıldığını bildirildi. 

Olay yerini hızlı bir şekilde terk eden kişilerin izdihama neden olduğu belirtildi. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, patlamaya boru tipi bombanın neden olduğu iddia ediliyor. New York'ta trafiğin durma noktasına geldiği bildiriliyor.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump'a patlamaya ilişkin bilgi verildiği aktarıldı.  Reuters haber ajansı, New York itfaiyesinin liman bölgesinde bir patlamaya müdahale ettiğini duyurdu. 

Patlamanın 8. cadde, 42. sokakta gerçekleştiği bildirildi.

 

BİR GÖZALTI AÇIKLAMASI

Patlamada yaralananların olduğu ve kabloları olan bir cihazın üzerinde bulunduğu 1 şüphelinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

CNN metro istasyonunun istenilen hedef olmadığını ve şüphelinin taşıdığı boru tipi bombanın istenilen zamandan önce patlamış gibi gözüktüğünü ve şüphelinin de yaralandığını belirtti.

 

Muhabiri Razi Canikligil:

Yeni bilgiler var. Bu bilgilere göre bu bir intihar bombacısı olduğu belirtiliyor. Fakat, sanıyorum bomba kısmen patlatılmış. Bunun ne anlama geldiğini öğrenemedim. Ve daha sonra bombanın devamı polis tarafından imha edilmiş. Bu intihar bombacısının yakalandığı belirtiliyor.

O yaralının bu intihar bombacısı olduğu söyleniyor. Bunlar doğrulanmış bilgiler. Etrafta 1000'den fazla polis olduğunu söyleyebilirim.

Demek ki bu riskli bir terör saldırısı olarak algılanıyor. En az beş sokak ötesindeyiz, daha yaklaşamıyoruz. Terminal üzerindeki helikopterler hala gözlemlerde bulunuyorlar. (Hürriyet)