Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmeyle ilgili "Kudüs konusunda Putin ile benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu gördüm" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Türkiye-Rusya işbirliği her geçen gün daha da  güçleniyor. Siyasi düzeyde ahenkli bir çalışma ortamımız var."

"Rusya ile ikili ticaret hacmimiz 2017'nin ilk  10 ayı itibarıyla yüzde 30 oranında artış göstermiştir."

"(Kudüs) Sayın Putin'le benzer yaklaşımlar  içinde olduğumuzu gördük, bu konudaki temaslarımızı sürdürme hususunda mutabık  kaldık."

"(Rusya Devlet Başkanı Putin ile) Suriye'deki  durumu da ele aldık. Bundan sonraki adımımız, en kısa zamanda Soçi'de ikinci  görüşmemizi, buluşmamızı yapacağız."

"İsrail, son süreci Filistinlilere yönelik  baskı ve şiddet eylemlerini daha da artırmak için bir fırsat olarak görüyor.  Vicdan sahibi, ahlak, ilke, değer sahibi hiç kimsenin bu cinayetleri görmezden  gelmesi mümkün değildir."

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Rus lideri taşıyan uçak, 19.02'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Putin'i  karşılama heyetinde, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde  Putin'i karşılamasının ardından, iki lider girişte Türkiye ve Rusya bayrakları  önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

ERDOĞAN - PUTİN GÖRÜŞMESİ 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu  Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baş başa görüşmesi sona erdi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, bir  saat sürdü.(DHA)