EGE MECLİSİ - Sevgi ile özdeşleşen Dikili ilçesini kültür, sanat, spor ve eğitimde de başarıyı kucaklayan bir kent yapmak için kolları sıvayan ve gece-gündüz demeden bu hedef doğrultusunda çalışan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, peşi sıra hayata geçirdiği projelerle Kuzey Ege'de adeta fark yarattı.

 

Kuzey Ege’nin Kültür ve Sanat Penceresi

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılında çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların, dezavantajlı vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, sanatseverlerin, esnafın, üreticilerin ve turizmcinin huzur içerisinde yaşadığı bir kent ideali ile çok sayıda proje ve yatırıma imza atan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün merakla beklenen yeni dönem çalışmaları da yeni yılla birlikte birer birer start almaya hazırlanıyor. Yeni dönemde Dikili halkıyla buluşturulacak olan projeler hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, 2018 yılının hem kendileri hem de Dikili halkı açışından birçok güzelliğe ve yeniliğe sahne olacağını müjdeledi.

 

"Hoş Geldin Bebek" ve “Geçmişimize Sevgi Eli” Projeleri Yeni Yılda Hayat Bulacak

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un özel desteğiyle müdürlük olarak bugüne kadar Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi'nden Çocuk Bilimevi’ne, Şafak Pavey Gençlik Merkezi’nden Sosyal Market'e, kentin ilk bandosundan uluslararası tanıtım ataklarına, ücretsiz hobi ve halkoyunları kurslarından kültür sanat etkinliklerine, eğitime destek çalışmalarından dezavantajlı kişi ve ailelerin sosyal entegrasyonunu sağlamak için gerçekleştirilen yardım ve yatırımlara  kadar çok sayıda önemli hizmeti Dikililer ile buluşturduklarını anlatan Şen, 2018 yılında da "Hoş Geldin Bebek" ve “Geçmişimize Sevgi Eli” projeleri başta olmak üzere toplumun her kesimini kucaklayan çok sayıda proje ile de Dikili halkıyla bütünleşmeyi sürdürüp, sosyal belediyeciliği kentin her noktasına yaymaya devam edeceklerini dile getirdi. 

 

Taner Şen açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi:

 "2018 yılını çok önemsiyoruz. Sadece müdürlüğümüz için değil, ilçemiz, ilimiz, bölgemiz ve insanımız için önemli bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Müdürlük olarak 2018 yılında kültürden sanata, eğitime destek çalışmalarından sosyal dayanışmaya kadar vatandaşlarımızın her isteğine derman olacak projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Bir taraftan çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, yaşlılarımızı bilimle, tiyatroyla, sporla, sanatla, dayanışmayla, üretkenlikle buluşturmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan da dezavantajlı kişi ve aileler ile engelli vatandaşların sosyal entegrasyonunu sağlamak, yaşantılarına katkılar sunmak için destek hizmetlerimizi onlara en kısa zamanda ulaştıracağız. Müdürlüğümüzün her biri çalışanı Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’un, ‘Belediyeler sadece fiziksel yatırım ve rutin hizmet etme yeri değildir. İnsanın mutluluğuna dair kültürel, sanatsal ve sosyal proje üretme yeridir. Bununla beraber dezavantajlı kişi ve ailelere koşulsuz destek sunup, eğitimin, ilmin, bilimin ve araştırmanın 7’den 70’e herkesle buluşmasına katkı sunan yerler olmadır’ hassasiyetinden güç alarak çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Fark Yaratan Kültürel ve Sosyal Projeler Peşi Sıra Gelecek

Yeni dönemde çocukların, gençlerin eğitimlerine destek hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal açıdan gelişimlerine katkılar sunmak için mevcut kurslara ara vermeden devam edeceklerine de dikkat çeken Şen, “2018 yılında eğlenceli ve renkli bir dünyanın kapılarını çocuklarımıza açmak için başta tatil dönemini kapsayan zamanlara ilişkin hobi ve atölye çalışmaları planladık. Ayrıca yıl genelinde bir bütün olarak tiyatrodan yogaya,  çinicilikten halk oyunlarına, ebru sanatından keman ve gitara, fotoğrafçılıktan bale ve jimnastiğe, aerobikten bağlamaya, resimden dil kursuna kadar pek çok dalda hemşerilerimize eğitim alma imkânı sunacağız. Bu kurslara katılan hemşerilerimiz hem hoş vakit öğrenerek geçirecek hem de yeni hobi ve beceriler kazanarak hayatlarını renklendirip, ekonomilerine pozitif katkılar sağlayacaklardır” dedi.