EGE MECLİSİ - 5260 dekar bağa can suyu verecek Kavaklıdere Barajı’nda su tutulmaya başlandı. Bölge çiftçisinin yüzünü güldürecek proje üreticiye her yıl 2 milyon lira daha fazla kazandıracak 

 

“1000 günde 1000 gölet” projesi kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Alaşehirli üzüm üreticisine vaad ettiği 8 projeden biri olan Kavaklıdere Göleti’nde sona gelindi. Yüzde 99 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılan proje de su tutulmaya başlandı.

292 bin m3 dolgu yapıldı

Kavaklıdere Beldesi yakınlarındaki Kavaklıdere Deresi üzerine kurulan Gölet’in gövdesi kil çekirdekli zonlu dolgu tipinde yapıldı. Temelden yüksekliği olan gövde için 292 bin m3 dolgunun yapıldı.

Rölekasyon yolunun ulaşıma açılmasının ardından; Vana Odası ve vana montaj işlemlerinin tamamlanmasıyla su tutulmaya başlanan projede yakında sulama imalatlarına başlanacak.

2 milyon lira kazandıracak

5260 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile buluşturacak “Kavaklıdere Göleti ve Sulaması Projesi”  bölgenin dünyaca ünlü Sultaniye üzümleri ve kuru üzümlerdeki rekolteyi artıracak. Daha ucuz sulama ile daha çok verim elde eden üretici dekar başına ortalama 626 lira daha fazla kazanacak. Projenin Türkiye ekonomisine katkısı ise 2017 rakamlarıyla yılda ortalama 2 milyon 51 bin lira olacak.