EGE MECLİSİ - Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları Kongresi’nin divan başkanlığına CHP eski Parti Meclis üyesi ve halen Karabağlar Kent Konseyi Başkanı olan Seniye Nazik Işık seçildi. Işık, 2019’da mevcut siyasi iktidarın seçimleri kazanması halinde ülkede bir daha doğru dürüst seçim yapılmayacağını savundu ve "CHP’de iş başına gelen yeni yönetimler, 2019’da yapılacak seçimlerde ülkemizi parlamenter demokrasiye geri döndürmek için mücadele edecek, cumhuriyete sahip çıkmak için çalışacak" dedi.

Kongrede konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de seçimleri kazanmanın yolunun kadın kollarının iyi örgütlenip iyi çalışmasından geçtiğini söyledi.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da "Kadın olmayınca hiçbir şey olmaz. Ben de siyaseti, eğer partimizin sana ihtiyacı varsa onun için elinden geleni yap diyen çok değerli eşim sayesinde yapıyorum. Bir canım varsa o da Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Halk Partimize feda olsun. Kadınlarımızın her yerde olmaları bizi mutlu ediyor. Onları daha çok yerde görmek için de ilçe yönetimi olarak, belediye başkanımızla birlikte her desteği vermeye devam edeceğiz. Referandumda hedefler koyduk ve o hedefleri kadınlarımızın büyük emeği sayesinde başardık. Kadınlarımız olmadan hedefleri başarmamız mümkün değil. 2019'da kadınlarımızla ülkemizi tek adama bırakmayacağız" dedi.

Tek listeyle gidilen seçim sonucunda Menekşe Işın başkanlığındaki yeni yönetim; Esma İşleyen, Selvihan Özasil, Meral Özşimşek, Şaziye Sağlam, Leyla Sarıhan İnce, Perihan Zenger'den oluştu. (DHA)