Seferihisar’ın Doğanbey bölgesinde yaklaşık 1 saat önce başlayan yangın etkisini arttırdı. Yürekleri ağıza getiren yangın etkisini arttırmaya başladı.

Sakızağacı mevkii yolun üstünde başlayan yangın lodosun etkisiyle Seferihisar yönüne doğru ilerlerken çok sayıda işçi, iş makinası olay yerinde.

12:10 itibariyle yangın söndürme uçakları da olay yerine ulaşırken yangının daha da büyümesinden korkuluyor.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangını üzerine çok sayıda ekip olay yerine sevk edilirken, İzmir'de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, 13 arazöz ve 2 helikopterle yangına müdahale edildiğini bildirdi..

Bakan Eroğlu flaş yangın açıklaması 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'da, İzmir'de yangında zarar gören alanları helikopter ile havadan inceledi. Bir basın açıklaması yapan Bakan Eroğlu, Seferihisar'daki yangının kontrol altında olduğunu ifade ederek, yangına, 13 arazöz ve 2 helikopter yangına müdahale edildiğini söyledi. Eroğlu, soğutma çalışmalarının da bölgede sürdüğünü kaydetti. 

Geçtiğimiz günlerde Menderes ve Bergama ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık bin 200 hektarlık bir alan zarar görmüştü.(Nilüfer Öztürk Sılay/İHA)

 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ!

Seferihisar Doğanbey'de çıkan yangın 1 saat içinde kontrol altına alındı. Kısa sürede söndürülen yangının 1 hektar ormanlık alanı etkilediği bildirildi.(DHA)