EGE MECLİSİ - İzmir'in Bornova ilçesinde, bir gün önce tanıştığı Zülal Tütüncü'yü öldüren Günhan Ö. polise verdiği ifadesinde, "Eğlenirken tanıştık. Gece saat ikiye kadar birlikte alkol aldık. Daha sonra Bornova'daki evime gittik. Aramızda tartışma çıktı. Kaygı bozukluğu rahatsızlığım olduğu için tedavi görüyorum. Kullandığım ilaçlar ve alkolün etkisiyle neden tartıştığımızı bile hatırlamıyorum, çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Üniversite öğrencilerinden Zülal Tütüncü için açıklama

Öte yandan Zülal Tütüncü’nün okul arkadaşları, talihsiz kız için toplanıp açıklama yaptı. Açıklamaya öğrencilerin yanı sıra Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya da katıldı. 

Genç kızın katledilmesiyle ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Yalçınkaya, “Bizim bir evladımız, genç bir kadın katledildi. Bunun farkındayız, burada inanın ayrışma zamanı değil” dedi. Kadın cinayetlerinin yok sayılmasına karşı olduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Bu mücadelenin takipçisi olacağız. Kadın cinayetlerinin ahlaki gerekçeler ve bahanelerle yumuşatılmasına, iyi hal indirimleriyle yok sayılmasına hepimiz karşıyız. Mücadele etmeye devam edeceğiz, kadınlar susmayacaklar ve susturulmayacaklar. Yargının ufak tefek sebepleri cinayetler için maalesef bir hafifletici sebep kabul etmesini asla hoş görmüyoruz. Kanuni düzenlemelerin arkasında bunların vurgulanışında takipçisi olarak Ege Üniversitesi her zaman öğrencisiyle, öğretim üyesiyle bu mücadelenin içerindedir. Zülalimiz için hep birlikte haykıracağız” diye konuştu.

Artık hiçbir kadının erkek eliyle öldürülmesine tanıklık etmek istemediklerini belirten Yalçınkaya, “Kadın cinayetleri politiktir, mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. (İHA)