EGE MECLİSİ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral ve Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, İzmir’in en fazla istihdam sağlayan illerden birisi olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’dan İzmir adına aldıkları ödülü, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a verdi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, 2017 yılı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğine en başından itibaren büyük destek verdiklerini ve tüm odalar olarak üyelerini yeni istihdam sağlamaları konusunda teşvik ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza 100 bin kişi istihdam sözü vermiştik. Bu sözü daha Ağustos ayında tutarak, 100 bin rakamını geçmiştik” dedi. 

Demirtaş, istihdam seferberliği ile amaçlanan 1,5 milyon kişiye istihdam sağlanması hedefine de ulaşıldığını belirterek, bu nedenle 14 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni düzenlendiğini ve en çok istihdam oluşturan iller ile firmaların da ödüllendirildiğini söyledi. İzmir’in Ankara, İstanbul, Antalya ve Muğla ile birlikte en fazla istihdam sağlayan 5 ilden biri olduğunu aktaran Demirtaş, “İzmir’in ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun elinden tüm İzmir adına aldım. Aslında bu ödülü Valimiz alacaktı ama hava muhalefeti nedeniyle Ankara’daki törene katılamadı. Şimdi bu ödülü diğer oda başkanlarımız ile birlikte valimize sunuyoruz” dedi. 

Demirtaş, önümüzdeki yıl daha da fazla istihdam sağlamak için tüm güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini belirtirken, Vali Erol Ayyıldız da İzmir’in Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yeni istihdam oluşturmada öncü ve örnek bir şehir olduğunu söyledi. (İHA)