EGE MECLİSİ - CHP İzmir'de 7 Ocak'ta yeni il başkanını seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sekiz olan aday sayısını teke düşürmek için Pazartesi günü belediye başkanları ve milletvekilleriyle toplantı yapacak. Kocaoğlu, vekillere mektup yazarak davette bulundu.

 

CHP İzmir İl Başkanlığı için görevdeki İl Başkanı Asuman Ali Güven'in yanı sıra Altan İnanç, Selim Utku Gümrükçü, Rıfat Nalbantoğlu, İrfan İnanç Yıldız, Mahir Polat, Hüseyin Saygılı ve Salih Özçiftçi hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi'nde tek aday çıkması için 25 Aralık Pazartesi günü milletvekilleriyle öğle yemeğinde belediye başkanlarıyla akşam yemeğinde buluşacak. Kocaoğlu, tarihi Asansör’de gerçekleşecek buluşma için milletvekillerine mektup yazdı. Kocaolu, CHP'nin İzmir'deki başarı oranının sadece bölgede değil, ülke genelinde de domino etkisi yaratacağını belirterek, şunları söyledi:

 

"Türkiye Cumhuriyeti ve temel değerlerinin bayraktarı, aydınlık geleceğimizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki başarı oranı, hiç kuşkusuz sadece bölgemizde değil, ülke genelinde de domino etkisi yaratacaktır. Bu durum, ülkemizin geleceğine ilişkin endişelerin giderek arttığı son günlerde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuran partinin neferleri olarak, omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmaktadır. 7 Ocak tarihinde gerçekleştireceğimiz İzmir İl Kongresi'nin partimiz ve ülkemiz için önemli bir kilometre taşı olacağına ve hem genel hem de yerel iktidara giden yolumuzu aydınlatacağına yürekten inanmaktayım. Elbette bu yoldaki en büyük dayanaklarımızdan biri de, siz değerli milletvekillerimizin deneyim ve kararlılığı olacaktır. 7 Ocak'ta sergileyeceğimiz birlik ve beraberlik tablosu, parti içindeki kaynaşmanın pekiştirilmesine ciddi katkı sağlayacağı gibi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını da İzmir'den müjdeleyecektir. İl Kongresi öncesi ve sonrasına ilişkin süreci değerlendireceğimiz toplantıya katılımınız, bu açıdan kritik önem taşımaktadır; partimizin gücüne güç katacaktır.Türkiye’ye, Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine ve ilkelerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve İzmir'e hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz." (DHA)