EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.sini düzenlediği “Sizin Gözünüzden Doğal Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının kazananları ödüllerini törenle aldı.

Bu yıl 266 fotoğraf sevdalısının katılımıyla birbirinden başarılı eserlerin yarıştığı “Sizin Gözünüzden Doğal Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının kazananları, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki ödül töreniyle birlikte dereceye giren 4 fotoğraf ve sergilenmeye değer bulunan 35 eserin yer aldığı serginin açılışı da yapıldı.

Yarışmanın bu yılki birincisi Emre Bulduk'a ödülünü veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın eşsiz bir yatırım olduğunu belirterek, "Bu yatırımları yapmak kadar sürdürülebilir kılmak, koruyarak geleceğe taşımak da önemli. Yılda 1 milyon ziyaretçinin geldiği parkımız, yalnız İzmir'den değil, başka kentlerden hatta ülkelerden de ziyaretçi çekiyor. Bu tür yarışma ve etkinlikler ise İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın tanınırlığını artırmaya yardımcı oluyor. Fotoğraf sanatına gönül veren, bu yarışmaya katılarak eserlerini paylaşan herkese teşekkür ediyor, Başkanımız Aziz Kocaoğlu adına tebriklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yarışmada ikinci olan Celal Erdem'in ödülünü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Pervin Şenel Genç verdi. Eserleri sergilenmeye değer bulunan yarışmacılar da ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının elinden aldı.

39 eser sergileniyor

Bu yıl 5. kez düzenlenen yarışmaya 266 fotoğrafçı, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda çekilen  1.251 kare fotoğrafla katıldı. Akademisyen ve fotoğraf sanatçılarından oluşan jüri, Afrika ve Asya ormanlarını aratmayan muhteşem doğa görüntülerini yansıtan fotoğraflar arasından seçim yapmakta bir hayli zorlandı. Değerlendirmenin ardından Emre Bulduk birinci, Celal Erdem ikinci, İbrahim Arslan üçüncü olurken, Songül Arslan da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 130 türde 1500’ü aşkın hayvanı genç nesillere tanıtmak ve fotoğrafçılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada ödül kazanan 4, sergilemeye değer bulunan 35, toplamda 39 fotoğraf, Doğal Yaşam Parkı Sergi Salonu'nda Nisan ayına kadar görülebilecek.