EGE MECLİSİ - Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu Çağlar İşgören ve ana kadrosunun düzenlediği kuruluş yıldönümü kutlamasına Actor Club yönetim kurulu ve üyeleri ile Yeni Aktörler ekibi katıldı. Haldun Dormen Sahnesi'nde düzenlenen gecede konuşan Çağlar İşgören, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kuruluş hikayesini anlattı. İşgören, "Buradaki herkes bu başarı yolculuğuna şahit. Daha nice başarılar birlikte yaşanacak. Herkese teşekkür ediyorum. Haldun hocamdan duyduğum bir söz var. Bir mum yakmak bütün dünyayı aydınlatmak demektir" dedi.

 

Sahne Tozu Tiyatrosu'nun 13'üncü yılında yaşayacakları yenilikler arasında, kendi yazdığı müzikalin de yer alacağını belirten İşgören, ayrıca bu sene üçüncü yılını yaşayan Nişantaşı şubesinde eğitimlerin başladığını söyledi. Usta eğitmen kadrosunda yer alan Haldun Dormen, Göksel Kortay, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Suna Keskin, Aliye Uzunatağan ve Kandemir Konduk'un sezon içerisinde tiyatroseverlerle söyleşi yapmaya geleceğinin haberini verdi.

 

Sahne Tozu Tiyatrosu'nun yönetmenlerinden Nazlı Kayı da "Çağlar İşgören hayallerinin peşinden giden biri. Şimdi hayaller ve insanlar onun peşinden gidiyor. Benim şansım Sahne Tozu Tiyatrosu kurulduğundan itibaren kalben ve ruhen onların yanında olmaktı" diyerek nice başarılı yıllar diledi.

 

Sahne Tozu Tiyatrosu'nun bünyesinde bulunan 'Actor Club' Yönetim Kurulu Başkanı Kökten Ulaş Birant ise Actor Club'ın artık üyelik heyecanı duyulan, düzenli oyun programı kuran, yeni fikirleri hayata geçirebilecek kadar güçlü hale geldiğini söyledi. (Mehmet KURT/DHA)