EGE MECLİSİ - İzmir Çeşme'de dün peş peşe meydana gelen patlamalar ile ilgili soruşturma sürerken, Çeşme Kaymakamı Mehmet Hacı Kara patlatmalı kaçak balık avı ihtimali üzerinde durdurduklarını belirtti. 

Çeşme'de dün saat 20.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen iki patlama ile ilgili inceleme devam ediyor. Patlama ilçenin her yerinde duyulurken, evlerin ve iş yerlerinin camlarında sarsıntılara neden olmuştu. Sahil Güvenlik ekipleri denizden, İlçe Jandarma ekipleri ise karadan arama tarama çalışması başlattı.

 

Kaymakam açıkladı

Büyük bir korkuya ve paniğe neden olan patlamayla ilgili Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İHA muhabirine verdiğini bilgide, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Henüz kesin olmamakla birlikte ağırlıklı ihtimal patlayıcı ile yapılan kaçak balık avı olma ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.

Kaymakam Kara, toplam 7 yatın hasar gördüğünü belirterek, "Bir büyük yat, bir yelkenli yat, 3 takma motorlu fiber bot ağır hasarlı, 2 tane de hafif hasarlı yat var" ifadelerini kullandı. 

 

Alaçatı Port’ta yanan ilk teknenin görüntüleri ortaya çıktı

İzmir Çeşme’de bir özel yat limanında çıkan yangının ardından ilk teknede çıkan yangının başlama görüntüleri ortaya çıkarken, yatlardaki yakıtın Çeşme Körfezi’ne yayılmaması için temizlik çalışmaları da başlatıldı. 

 

Görüntüler kundaklama ihtimalini azalttı

Olayın ardından teknelerin kundaklandığı iddia edilirken, ortaya çıkan görüntülerde ilk başta bir tekneden kıvılcım çıkarak teknenin alev aldığı görüldü. Geminin bir anda alev alması sonucu halat kopmasıyla birlikte, diğer teknelere de yangın sıçradı. Çıkan yangında 4 lüks yat tamamen kül olurken, 2 tekne ağır hasar, 2 tekne de hafif hasar aldı.

Limandan dumanların yükseldiğini gören güvenlik görevlileri, durumu 110 itfaiye ve polis ekiplerine ihbar etmesiyle yangın söndürüldü. Yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali yoğunlaşırken, polis ekipleri de özel sitenin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

 

Denizdeki motorin yağlar temizlenmeye başladı

Öte yandan, limandaki yangının ardından lüks yatlardan sızan motorin yağ alandaki bölgeye yayıldı. Ekipler yakıtın Çeşme koyuna yayılmaması için titizlikle çalıştı. Rüzgarın lodos olarak güneyden esmesi, kirliliğin Çeşme Körfezi’ne dağılmasını engelledi. Sadece yangının çıktığı alanda kirlilik oluşurken, ekipler suyun yüzeyindeki motorin yağ ve yakıtları hemen bariyerlerle çevreleyerek, petlerle kirliliği çekme çalışmalarına başladı.

Ayrıca lüks yatların yandığı Alaçatı Port’taki sitede, birçok ünlü ismin de evinin olduğu öğrenildi. (Mihrap Düzöz - Sinan Yeniçeri - Muhammet İsa Atagöz/İHA)