EGE MECLİSİ - PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı. Saygılı'nın açıklaması şu şekilde:

 

"Sevgili Cumhuriyet Halk Partili Arkadaşlarım,

* Hepimizin bildigi gibi partimiz bir demokrasi mucadelesi vermektedir: emegin somurusune, hukuksuzluga, demokrasinin dördüncü gücü basının sindirilmesine, her anlamda yozlasmis bir iktidara, bir senedir tutuklu olan Ahmet Şık’ın dedigi gibi ‘’Kötülüğün Kurumsallaşmış Haline’’ hepbirlikte karşı çıkıyoruz - partimiz işte bu mücadelede bütün farkliliklarimiza ragmen tek ses olarak bir araya gelmektir.bu koşullar altında 2019 seçimlerine giden yolda hepimize önemli görevler düşmektedir.Ben de bu mücadelede üstüme düşen görevi üstlenmek ve Izmir il örgütünü yeniden biraraya getirmek, birleştirici güç olmak için il başkanliğına adayım.

 

* Pazar günü yapacagimiz secimde bir çok arkadasimiz yarisacak - bu çok seslilik bizi digerlerinden ayiran en onemli özelliğimizdir sevgili arkadaslarim. Fakat genel baskanimiz sayin Kemal Kilicdaroglunun hem parti icinde hem de ulke genelinde verdigi demokrasi mucadelesinin önündeki engellerden birisi de malesef kişisel çıkarlarını ve hirslarini bir kenara birakmak istemeyen şahıslar ve onların yürüttüğü bastırma ve korkutma siyasetidir. Bunlar yanlızca benim değil parti tabanımızdan hızlıca yayılmakta olan görüşlerdir.

 

* CHP, bir takım grupların siyasi çıkarlarına değil, bizzat halkına hizmet eden bir partidir. Bu yüzden CHP icazetlerin, ekonomik ve çıkar ilişkilerinin bir parçası yapılamaz. CHP dinamik bir partidir. Devrimci bir partidir. Rotası bellidir. Amacı bellidir. Yeri bellidir. bunu kendine gore yorumlayip degistirmek isteyenlerin karsisinda durmayi hepimize dusen bir sorumluluk olarak goruyorum.

 

* Parti üyelerinin, delegelerimizin ve örgütlerimizin iradesinin hiçe sayilmasina bugüne kadar hep karsi ciktim ve bir anlamda orgutun sesi oldum. Bugün burada bulunmamın sebebi bazı güç odaklarının kendi amaclarini butun partiye mal etme cabalarina bir son vermektir. 2019 secimlerinde tek bir amac icin hepbirlikte surdurecegimiz mucadelede benim gibi dusunen herkes arkadasimdir, yoldasimdir. sabah aksam onlarla birlikte hic durmadan calismak icin adayim. buradan benim gibi dusunen herkese sesleniyorum: verdigimiz mucadelenin ne icin oldugunu bir kez daha dusunmeliyiz.

Hüseyin Saygılı

CHP İZMİR İL BAŞKAN ADAYI"