EGE MECLİSİ - Projelerde kullanılan malzemelerin uluslararası standartlara %100 uygunluğunu hedefleyen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü PE borular için “Hidrostatik Basınç Test Laboratuvarını” hizmete soktu. DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker’in kurdelesini kestiği laboratuvarda 110 mm ile 710 mm çapındaki plastik boruların yüksek ısı ve basınç altındaki dayanıklılığı test edilecek.

 

DSİ bünyesindeki 3. “Yapı Malzemeleri Laboratuvarını Ankara ve Trabzon’un ardından Nisan 2017’de İzmir’de açan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü,  PE boruların yüksek ısı ve basınç altındaki reaksiyonlarını test edebilmek için “Hidrostatik Basınç Test Laboratuvarı”  da kurdu.

Yaklaşık 800 bin liraya mal olan tesisin kurdelesini çalışanlarla birlikte kesen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, tesisi gezip cihazları tek tek inceledi.

Eker “ Tüm Projelerimizde zaten kaliteyi ön planda tutuyoruz. İnşaatlarımızda kullandığımız demirden, betona, çimentodan, plastik borulara kadar her malzemenin uluslararası standartlarda olmasına özen gösteriyoruz. Geçen yıl açtığımız “Yapı Malzemeleri Laboratuvarında pek çok malzemeyi kendi laboratuvarlarımızda vakit kaybetmeden test edebiliyorduk. Hidrostatik Basınç test Laboratuvarı ile artık PE borularında testlerini yapabileceğiz. Bu özel tesisin İzmir’e kazandırılmasında katkısı olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürümüz Murat Acu’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eker; kurulan laboratuvarı en kısa sürede akredite edeceklerini ifade ederken; yakın DSİ Bölge Müdürlüklerine de hizmet vereceklerini söyledi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü “PE Hidrostatik Basınç Test Laboratuvarı’nda 110 mm ile 710 mm çapındaki boruların testleri yapılacak. Borular  +80 /-80 derecede 165 saat yüksek basınç altında tutulacak ve verdikleri reaksiyon gözlenecek. Standartlara uymayan borular DSİ projelerinde kullanılamayacak.