EGE MECLİSİ - İzmir Başkanlar Kurulu, 2018 yılının ilk toplantısını Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın (EGEV) ev sahipliğinde yapıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıda 2018 yılına ilişkin ekonomik yol haritası konusunda fikir alışverişinde bulunulurken, başkanlar yeni yıldan umutlu olduklarını dile getirdi.

Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, "Öncelikle Valimiz Erol Ayyıldız'a başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Sayın Valimizin acısını paylaşıyoruz. İzmir'e hizmet etmek amacıyla bir araya gelen STK ve kamu kuruluşu başkanları olarak bundan sonraki süreçte de hem İzmir hem Ege Bölgesi hem de ülkemiz adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Ege ekonomisini daha iyi bir noktaya taşımak için İzmir Başkanlar Kurulu olarak kendi aramızda değerlendirmemizi yaparak ülkenin içinde bulunduğu koşullarda neleri daha iyi yapabileceğimizi konuşacağız" dedi.

 

RAKAMLAR AŞILMALI

2018 yılının geçen yıla göre ekonomik anlamda daha başarılı bir yıl olmasını beklediklerinin belirten Susam, "Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın ev sahipliğinde tüm başkanlarımızla birlikte genel bir değerlendirme yaptık. 2018'in bugün başladığı gibi güzelliklerle geçmesini diliyorum. Ülkemiz, geçtiğimiz seneyi önemli ekonomik rakamlarla tamamladı. Özellikle büyüme rakamları, pek çok ekonomi otoritesini yanıltacak seviyede yüksekti. 2018'de bu rakamların bizi rehavete değil daha fazla çalışmaya itmesi gerekiyor. Ekonomik olarak bu rakamların aşıldığı bir yıl olmasını arzu ediyoruz. Yeni yılda yüksek teknolojili üretimin ve katma değerli ihracatın artması en büyük temennimiz. Huzurun, güvenliğin, barışın ve dünyada tümüyle bir istikrarın yaşandığı bir yıl olmasını diliyoruz" diye konuştu.