EGE MECLİSİ - Avukat Şenay Tavuz, devletin son 10 yıl içerisinde toplam 500 bine yakın kız çocuğuna evlilik için izin verdiğine dikkat çekerek, “Erken yaşta evlilik toplumun tamamını ilgilendiren bir sorun ve bu soruna sadece kadınların değil, erkeklerin de ‘Dur’ demesi gerekiyor” dedi

 

Bornova Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel olarak bu yıl ilk kez düzenlediği Kadına Şiddete Hayır Kısa Film Yarışması’nda 2. olan Metin İlknur’a ait “Çocuk Odası” başlıklı filmin gösterimi ve çözümlemesinin de yapıldığı etkinlik, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen “Kadının Aile İçindeki Yeri ve Erken Yaşta Evlilik” adlı panele erkekler de büyük ilgi gösterdi.

 

Sorunu dikkat çekici verilerle ortaya koyan Avukat Şenay Tavuz, devletin son 10 yıl içerisinde toplam 482.900 kız çocuğuna evlilik için izin verdiğini belirterek, “Bu süreçte yapılan düzenlemelerle küçük yaşta evlilik kolaylaştırılırken boşanma tam aksi biçimde zorlaştırıldı” diye konuştu.  Çözümün birliktelikten geçtiğini söyleyen Tavuz, erken yaşta evliliğin toplumun tamamını ilgilendiren bir sorun olduğunu ve sadece kadınların değil, erkeklerin de bu soruna “Dur” demesi gerektiğini söyledi.

 

Avukat Şenay Tavuz ve Bornova Belediyesi ilgili müdürleklerinde görev yapan sosyologlar toplantının sonunda görüşlerini dile getiren katılımcıların sorularını yanıtladı.