EGE MECLİSİ - İzmirli rap sanatçısı Slim-Z, bandrollü ilk albümü 'Barikat'ın Arkası Güneş'i ile karşınızda. Ütopya Müzik imzasıyla sevenleri ile buluşan Slim-Z ile albümü ve müzik hayatını konuştuk...

 

Kimdir Slim-Z? Sizi tanımayanlar için anlatır mısınız? 

Öncelikle röportaj için teşekkür ederim. Sahne ismim Slim-z.1993 doğumlu bir müzik aşığı diyebilirim kendim için. 2008 yılından beri de mikrofon başında ve sahnelerdeyim. 15 tane internet albümüm var ve bu ilk bandrollü albümüm. Dinleyicilik serüvenim ise 2003'te başladı. Sanırım kulaklarım sağır olana kadar bu müziği dinleyip yapmaya devam edeceğim.

 

Albüme hangi tarz hakim?

Bu albümde rock ve rap soundlarını harmanladık. Bu tarzı diğer müzik tarzlarına tercih etmemin sebebi ise; anlatmak istediğim çok şeyin olması. Bir haftada sekiz satır yazmaktansa o anki hissiyat ile içimi dökmeyi tercih ederim. Bir parçam genelde 32 satırdan oluşmakta. Ve bu hayatta anlatmam gereken, anlatma ihtiyacı duyduğum o kadar çok konu var ki... Daha geniş kitlelere umarım oluşabilirim. Tabii ki bilinçli, beni anlayan bir kitle ile...

 

Albümde anlatmak istedikleriniz nelerdir?

Albümün ismi; Barikatın arkası güneş. Albümden yayınlanan ilk parça ise; Barış olsun hükümdar. Bahsettiğim konuların arasında eşitsizlik, kadına şiddet, günümüz gündemine yönelik eleştiriler var. Yaptığım müziğin doğasında da olan ve olması gereken de budur diye düşünüyorum. Her parçanın mesajı farklı. 'Haksızlığa gelememem!' En belirgin özelliklerimden biri budur ve albümde de gördüğüm açıklara, eksiklere yönelik söylemlerim var. Örneğin savaşlar, kadına taciz, madde kullanımına karşı sözler var. Akranlarımın, benim, herkesin söyleyip isteyip de söyleyemedikleri her şey, benim kalemimle dışa vuruluyor. Herkes dilimi biraz törpülemem gerektiğini söyler ama ben aksine; her parçada daha da sivri kılıyorum. Ayrıca albümün altyapılarını Cüneyt Aykulteli üstlendi. Bana eşlik eden arkadaşlarım da var bu albümde... Erez,Tesir, Grizu ve Ali Seval'e de teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Müzik piyasasının riskli bir piyasa... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Riskliden ziyade, elini veren kolunu kaptırıyor. Fakat ben bu konuda şanslıyım. Ütopya Müzik Yapım'a her şey için minnettarım. Umarım bir gün ülkemizde de müzik piyasası, kültürü oturur ve benim tarzımdaki müzisyenler de pastadan pay alabilir. Hayalleriniz varsa; kandırılabiliyorsunuz çeşitli şekillerde. Bunlara fırsat vermemek lazım diye düşünüyorum.

 

İzmir'den çok sayıda sanatçı çıkıyor ancak çoğu İzmir'i terk ediyor... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İzmir sadece müzik konusunda değil, sanat ve genel olarak da bir cennet. Müzisyenler, gruplar, prodüktörler konusunda şanslıyız. İstanbul'da imkanlar daha çok olabilir ama İzmir son zamanlarda gözle görülür şekilde atağa geçmiş durumda. Umarım piyasa bir şehrin ya da birilerinin tekelinde olmaktan çıkar. Mesela İzmir'de ciddi, büyük bir yapım şirketi gerekmekte. Keşke bu işler için İstanbul ya da başka yerlere geçici, kalıcı olarak gitmek zorunda kalmasaydık.

 

Gelecekteki projeleriniz nelerdir? 

Aslında belli aralıklarla İngilizce parçalar çıkarıyorum ve bunları da değerlendirmek istiyorum. Kendimi kısıtlamak taraftarı değilim. Bahsettiğim konular aynı olacak ama daha çok kişi anlayabilecek benim, senin, onun, herkesin derdini ve yaşadıklarını. Bunun dışında binlerce seyircinin olduğu büyük konserlere imrenmişimdir. Örneğin; yaptığım müziğin tarzı ve içeriğinden dolayı bir miting, kongre tarzı etkinliklerde sahne almak sanırım hayatımın en özel anı olacaktır.

Bugüne kadar ne hedef belirlediysem hepsini gerçekleştirdim. Umarım şansım yaver gitmeye devam eder.

Albümü dinleyen herkesin görüşünü merak ediyor olacağım. Olumlu ya da olumsuz şekilde tabii ki. Ayrıca... Keşke haklı olan, dürüst olan insanlar da kötüler kadar cesur olsa. Aklımızın labirentlerindeki örümcek işgali ve onların ördüğü ağları temizlememiz gerekli. Bir gün, elbet bir gün aydınlık, dürüstlük, iyilik kazanacaktır.

 

Slim-Z'den 'Barış Olsun Hükümdar' adlı parçayı dinlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: 

https://www.youtube.com/watch?v=R3ZVkXN6DNk